469 Dřevárna Stín smrti


Devátý ročník Stínu smrti ? konečně za pěkného počasí! Zní to až neuvěřitelně, ale letos nepršelo! Žádný Stín bahna, ale příjemné jarní teplo, jen v sobotu v noci chvilku mrholilo. Herní příběh pokračoval dalšími kapitolami. Účast obvyklá, něco málo pod dvě stě lidí, kolem čtyřiceti lidí v každém národu plus CP, správci, nehrající vedoucí a doprovod.
Krhúti se rozdělili. Bojují v řadách modrých, tedy Lidí, červených, tedy Podzemí a zelených, tedy Přírody, já správcuji netradičně u černých, tedy Nemrtvých.Medvěd je u zelených a Jéža u červených. Hra hezky odsejpá, úkoly jsou po půlhodině, sobotní herní čas je prodloužen až do 17.40, takže po sobotě si každý rád sedne. Sobotní závěrečná bitva se po mnoha letech díky dobrému počasí mohla přesunout na louku.
Část Krhútů hrajících za Lidi zpestřila lidskou armádu svými převleky za rolníky. Ve městě si vybudovali pěkné políčko a nezapomínali okopávat a osazovat i bitevní pole před velkými střety armád. Jako zbraně používali vidle, hrábě, rýče a lopaty, které si vyráběli na schůzce v týdnu před odjezdem, jako kostým použili svůj táborový herní oblek 2014 ? slamáky, pytlovinu, košili. Dalším spojovacím prvkem u kostýmů se staly skotské sukně ? kilty, které po složitém objednávání a ještě složitějším placení dorazily těsně před Stínem smrti ze Skotska.
K sobotní večeři vaříme společně buřtguláš v kotli na novém krytém ohništi, také nové latríny, které postavil Jéža se Šémou, zvýšily komfort tábořiště.
V sobotu večer řešíme ještě různé oddílové záležitosti týkající se tábora ? složení týmů a služeb (letos budou služby a týmy totožné), rozdělování jídel, které budou služby vařit, také rozdáváme bodování za duben.
V neděli ráno hra pokračuje, musíme ještě před zahájením zabalit, abychom po skončení závěrečné nedělní bitvy stíhali vlak. Po Kwise je to podruhé, kdy využíváme při cestě vlakem tam i zpět bezplatné místenky spojené s hromadnou jízdenkou, což je velmi pohodlné, protože máme svá vyhrazená kupéčka, kde se můžeme patřičně rozvalovat.
Dopravu materiálu a odvoz odpadků obstarali letos jako řidiči Vašek a Pája s vozíky za oběma auty. Kromě Kapslíka a Iva byli na tábořišti od čtvrtečního večera také Radek, King-kong, Mabe a Piškot i Pája s Vaškem, díky tomu probíhala hladce jak stavba herního území, tak organizace příjezdu hráčů, registrace, uznávání zbraní i přidělování míst k táboření.

Napsat komentář