568 Pochod drsných mužů a dvoudeňák vlčat

Do Jaroměře se vracíme po mnoha letech.  Jezdili jsme sem na akci Skauti pomáhají Josefovu, kde jsme pracovali na obnově josefovské pevnosti. Stylová skautská klubovna má dlouhou historii už od  třicátých let dvacátého století.

Hned v pátek večer řešíme, co je potřeba dohodnout k dalším akcím. A skupina totiž bude vyrážet už někdy kolem  páté hodiny.  Rozdělení skupin provádějí Králík s Lachtanem už teď, aby věděli, koho mají ráno vzbudit.  A trasu vede Králík a Tranďák  s ostatními rovery, B trasu Lachtan s Marií, Ondra, Milan, Krab a Ananas  jdou s vlčaty. V sobotu je až nečekaně krásně, slunce, teplo. S vlčaty jsme popojeli do Malých Svatoňovic, šlapeme na hřeben. Čteme Setonovo Stoupání na horu. Jdeme po hřebeni, prozkoumáváme bunkry, na trase jsou také dvě rozhledny. Máme výborný čas, vlčata podala slušný výkon. Scházíme z hřebene do Trutnova, vlakem se vracíme do Jaroměře. A mužstvo udělalo kolečko přes Hradec Králové, B mužstvo směřuje na Kuks a Braunův Betlém.

V neděli uklízíme, musíme sebou hodit, mění se čas na letní, takže na sbalení a úklid máme o hodinu méně. V parku před klubovnou hrajeme hry, chvíli  sedíme na lavičkách kousek od nádraží, jdeme na vlak.

Trasu A pod vedením Králíka v délce 65 kilometrů ušli Tukan, Damián, Kiki, Svišť, Mýval, Krokouš, Kamzík, trasu A plus v délce 69 kilometrů roveři Tranďák, Matěj a Martin.