577 Dvoudenní výprava velkého oddílu a vlčat

21. – 23. října 2022

Místo: Krhútské teritorium Meziříčí u Tábora – naše oddílové tábořiště

Sraz: pátek 21. října 2022 v 18:00 hodin, Hlavní nádraží v levé části haly u výstupu z metra

Návrat: neděle 23. října 2022 ve 14:30 hodin, Hlavní nádraží

Čeká nás trocha práce (hlavně rovery a starší kluky z velkého oddílu) a hry (vlčata a mladší kluci z velkého oddílu). Budeme opravovat „jurtu“ a dávat novou lepenku na střechu, natírat, štípat dříví na Zimní sněm.

Vybavení: spíme pod Tarpy, nezapomeňte igelit pod sebe, kolíky (stačí hřebíky aspoň 150 mm) a dva provazy (cca dvoumetrové) na vypnutí Tarpu, dále karimatka, spacák, věci na spaní (tepláky, tričko, mikina, silné ponožky), dobré boty, aspoň dvoje rezervní ponožky, pláštěnka, fungující baterka, starší oblečení, které se může umazat nebo propálit od ohně (jedna pracovní skupina bude natírat, takže vezměte oblečení tomu odpovídající). Věci sbalené v batohu na zádech, nic v ruce. Na hry každý tři papírové míčky.

Pokud by bylo kritické počasí, budou vlčata spát na tábořišti ve srubu, kde máme palandy a kamna (takže můžeme zatopit) nebo v přístřešku u krytého ohniště. Tarpy s vlčaty stavíme společně, takže nováčkům určitě se stavbou pomůžeme.

Jídlo velký oddíl i vlčata: teplé jídlo na sobotní večeři vaříme společně. Každý přiveze čtyři brambory, jeden buřt nebo jinou podobnou uzeninu, jednu cibuli. Potřebujete ešus a lžíci, hrnek na čaj. Ostatní jídlo, tedy páteční studenou večeři, kterou sníte ve vlaku, sobotní snídani a oběd (ideální opéct buřty na ohni), nedělní snídani a studený oběd si přiveze každý sám. Pitná voda je k dispozici na místě.

Peníze: 300 Kč