580 Zimní oddílový sněm

9. – 11. prosince 2022

Krhútské teritorium Meziříčí u Tábora

Sraz: 9. prosince 2022 v 18:00 hodin, Hlavní nádraží v levé části haly u výstupu z metra
Návrat: 11. prosince 2022 v 14:12 hodin, Hlavní nádraží

S sebou: 

VELKÝ ODDÍL: dobrý spací pytel, karimatka, pevná igelitová plachta o trochu větší než karimatka (dává se na zem pod karimatku, karimatka jinak nasákne vlhkost ze země), teplé oblečení, kulich (dobrý i na spaní), rukavice (více párů), dostatek rezervních ponožek, na spaní tepláky, svetr, tričko, dobré boty, které se nepromočí, oblečení raději starší, které se může ušpinit, propálit, kvalitní baterka, kdo má, bere si na sněm šerpu.

VLČATA: spací pytel, karimatka, teplé oblečení, kulich, rukavice, dostatek rezervních ponožek, na spaní tepláky, svetr, tričko, dobré boty, které se nepromočí, kvalitní baterka – ideálně čelovka. Kdo má, vezme si na sněm šerpu. Na hry – uzlovačku a kdo má, vezme si karabinu.

VŠICHNI: v pátek půjdeme na louku už za tmy, dejte si na své batohy reflexní pásky.

JÍDLO VELKÝ ODDÍL I VLČATA: na páteční večer svoji studenou večeři, na sobotu ráno svoji snídani, na oběd budeme vařit společně polévku (pokud k ní chcete pečivo, přivezte si svoje), večeři vaříme společně, uděláme buřtguláš. Každý přiveze čtyři brambory, jeden buřt nebo jinou podobnou uzeninu, jednu cibuli. Na neděli snídani a studený oběd do vlaku. Pitná voda je k dispozici na místě (studna). Vezměte si svůj ešus nebo misku a lžíci. 

Peníze: 300 Kč

VELKÝ ODDÍL: zimní sněm – zimní táboření v týpí patří k tradičním oddílovým akcím a je pro kluky pěkným a neobvyklým zážitkem. Spíme v týpí, na výpravě celý den hoří oheň na krytém ohništi, kde se mohou kluci ohřát a případně sušit vlhké věci. Pokud mají kluci dobré vybavení, není třeba mít z této akce obavy. Pro všechny případy máme na louce srub s palandami a kamny. Drsňáci z velkého oddílu mohou samozřejmě spát pod Tarpy.

VLČATA: vlčata spí na tábořišti ve srubu, kde máme palandy a kamna. Starší vlčata (tedy ta, která už s námi byla na táboře) mohou spát s velkým oddílem v týpí.