582 Dobývání Krhútské hory

27.- 29. ledna 2023
Chotěboř a okolí

Sraz:  27. ledna  2023 v 17:30 hodin, Hlavní nádraží v levé části haly u výstupu z metra
Návrat: 29. ledna 2023 v 15:05 hodin na Hlavní nádraží

Z pátku na sobotu přespí velký oddíl  i vlčata společně ve skautské klubovně v Chotěboři. V sobotu ráno vyrazí velký oddíl na další cestu. Doputuje pěšky na skautský srub u rybníka Řeka, kde přespí ze soboty na neděli. Vlčata zůstanou v Chotěboři, podívají se do okolních lesů. Všichni se pak sejdeme v neděli ve vlaku.

VYBAVENÍ VELKÝ ODDÍL: spacák, karimatku, věci na spaní, přezůvky do klubovny i do srubu, teplé oblečení, kvalitní boty (v sobotu půjdeme cca 15 km a v neděli cca 8 km), dostatek náhradních ponožek, funkční baterku, čepici, rukavice,  ešus/misku + lžíci, 1,5 litrů lahev s vodou na pití a vaření. Ve srubu  může být zima, takže je třeba mít teplý spacák a teplé oblečení na spaní. Ve srubu spíme na zemi, doporučujeme pod sebe kromě karimatky igelit.

VYBAVENÍ VLČATA: spacák, karimatku, tričko a tepláky na spaní, přezůvky do klubovny. Na ven teplé oblečení, kvalitní boty, alespoň troje teplé náhradní ponožky. Na sobotu malý batůžek, do kterého si dáte svačinu a pití (lahev aspoň 1,5 litru), budeme celý den venku.

VAŘENÍ VELKÝ ODDÍL: na páteční večer svoji studenou večeři, na sobotu ráno svoji snídani a studený oběd, večeři vaříme po družinách, na neděli snídani a studený oběd do vlaku. Vezměte si družinové kotlíky. Jídlo na sobotní večeři nakoupíme až v sobotu ráno v Chotěboři.

VAŘENÍ VLČATA: vlčata budou společně vařit sobotní teplou večeři. Vezmou si tedy svoje jídlo na páteční večeři, sobotní snídani a studený oběd, nedělní snídani a nedělní studený oběd. Ešus a lžíci vlastní. 

Peníze: 550 Kč (doprava, ubytování, společná sobotní večeře)