586 Tajemství traperovy pánve a jarní sněm

21. – 23. dubna 2023
Krhútské teritorium Meziříčí u Tábora

Sraz: 21. dubna 2023 v 18:15 hodin, Hlavní nádraží v levé části haly u výstupu z metra

Návrat: 23. dubna 2023 v 16:17 hodin, Hlavní nádraží

Letošní ročník Tajemství traperovy pánve je třicátý pátý. Jedeme společně velký oddíl i vlčata. Tajemství traperovy pánve je soutěž dvoučlenných nebo tříčlenných týmů. Kromě nás se zúčastní další spřátelené oddíly. Úkolem týmu je uvařit na vlastnoručně postaveném ohništi jídlo podle vlastního výběru. Porota hodnotí kvalitu provedení. Soutěží se v kategoriích podle věku.

Potřebujete nádobí na vaření na ohni (kotlík, ešus nebo starý hrnec – pozor na plastová ucha), suroviny na uvaření vašeho jídla, sirky na rozdělání ohně. Počítejte s tím, že suroviny na vaření lze uchovat z pátku na sobotu v chladu maximálně v potoce. Kromě výše uvedeného samozřejmě obvyklé vybavení na dvoudenní výpravu. Složení týmů dohodneme na schůzkách. V sobotu večer po skončení soutěže Tajemství traperovy pánve proběhne Jarní oddílový sněm s vyhodnocením oddílové činnosti od posledního sněmu v prosinci.

Spíme pod Tarpy, nezapomeňte igelit pod sebe, kolíky (stačí hřebíky aspoň 150 mm) a dva provazy (cca dvoumetrové) na vypnutí Tarpu.

Další vybavení: karimatka, spacák, věci na spaní (tepláky, tričko, mikina, silné ponožky), dobré boty, aspoň dvoje rezervní ponožky, pláštěnka, baterka, oddílové šerpy na sněm (kromě nováčků), oddílové tričko, šátek, oddílová mikina (reprezentujeme se před ostatními oddíly).

Jídlo: na pátek studenou večeři, v sobotu každý svoji snídani, na oběd je vaše soutěžní jídlo, sobotní večeře – velký oddíl si vaří každý sám, vlčata vaří společně, na neděli každý sám snídani a studený oběd. Vlčata nezapomenou na společné jídlo ešus a lžíci. Pitná voda je na místě (studna).

Peníze: velký oddíl 300 Kč

            vlčata 350 Kč včetně sobotního společného jídla