376 Bitva Stín smrti


Vyjíždíme jako obvykle. Vlak je prázdný, zabíráme kupé v jednom vagónu. Přidružuje se k nám Gingko. Přicházíme na místo. Louka je plná, ale potmě je těžké odhadnout, kolik nás tu vlastně je. Až v sobotu za světla si upřesňuju počty a odhaduju to se vším všudy na zhruba 150 lidí (asi 110 lidí v národech, obludárium, vlčata, správci měst, technické zajištění?).

K ránu začíná pršet, což je nepříjemné. Optimismus plynoucí ze znalosti předpovědi počasí nás drží na nohou. Naštěstí jsou to jen drobné přeháňky, k poledni se mraky trhají a odpoledne je už hezky. V devět začíná bitva nástupem národů a odchodem do herního území.
Dělám správce u lidí. Bitva má spád. Krhúti jsou rozdělení mezi jednotlivé národy tak, abychom jako pořadatelé zabezpečili vyrovnanost sil v armádách. Detailní průběh hry asi nemá smysl zde popisovat.

Před polednem dorazila vlčata. Nejdřív podnikla v dešti výlet po okolí, pak staví stany a jdou se podívat do herního území. Odpoledne je už krásně. Vlčata budují přehrady na potoce.
V šest večer končí boje. Po večeři a setřesení únavy mladší s vlčaty hrají hry. Asi největší maso je hra Hledání housera, dávný vynález Krhútů (Drobka, Ježoura a Bobra) inspirovaný hrou Dobytí severního pólu Čechem Karlem Němcem. Honzina hraje u ohně na kytaru, sedí tu s námi i lidi z Gingka. Jako každý rok předvádí Little Mac po setmění fire show.

V neděli ráno po deváté hra pokračuje posledními questy a závěrečnou bitvou. Výsledek? Budu citovat Olórina z diskuse na stránkách Stínu smrti: ?Bitvu vyhrály spojené síly lidí a elfů, které dobyly zpět hlavní město Steadwick a osvobodily většinu původního území Erathie. Síla nemrtvých byla velice oslabena, jelikož nemrtvý král Gryphonheart zabitím svého vraha prozřel a rozhodl se zničit Dejanské nekromanty, kteří měli na vražedném spiknutí také podíl. V tomto bratrovražedném boji sice podlehl a Finneas Vilmar se tak opět stal králem všech nemrtvých, avšak většina nemrtvé armády byla v krutém konfliktu zničena, takže nemá příliš čemu panovat. Vůdci podzemních nájezdníků uprchli a ztratili se v spletitých tunelech podsvětí. Z vojenské síly Nighonu, jež se v Erathii angažovala takřka celá, zbyly žalostné trosky, ale ďáblové z Eofolu ještě rozhodně neřekli poslední slovo…?

Vlčata měla v neděli opět svůj program, asi nejúspěšnější bylo vaření přírodních čajů z kopřiv, jitrocele a podobných rostlin a opět stavba přehrad na potoce. Nedělní teploty jsou tropické. Vlčata hrají ještě Klínec a vlajkovou.

Sledoval jsem jako správce celé dva dny dění u lidí. Z Krhútů tu byl jen Veverka. Líbilo se mi nasazení, s jakým hráči za lidi hráli i péče věnovaná kostýmům. Je skvělé, když někdo dokáže hrát naplno a ne jen tak, že musí. Kéž bychom takové nadšení pro hry a celou činnost zažívali vždycky v oddíle.

Napsat komentář