391 Dřevárna Stín smrti


Další ročník dřevárny Stín smrti je za námi. Počasí, které v pátek dopoledne vypadalo kriticky, se vylepšilo tak, že za celý víkend nespadla v Meziříčí ani kapka. Počet účastníků bitvy odhaduji na zhruba 180, Krhútů bylo 28. Poptával jsem se během soboty různých lidí, odkud jsou, určitě byly kromě Prahy zastoupeny České Budějovice, Brno a Jindřichův Hradec. Díky Kapslíkovi ? Arienovi, Ivovi ? Olorinovi a Hydře za výborně připravenou akci, starším Krhútům za správcování měst a zajišťování servisu na tábořišti, dovážení vody, odvoz odpadků a tak dále. Myslím, že vše klapalo, jak mělo. Celou sobotu se bojovalo, po večeři následovala kytara a tradiční fire show. V neděli boj vyvrcholil závěrečnou řežbou na louce.
Shrnutí celého příběhu pro vás na následujících řádcích sepsal Olorin:
Země byla zbavena velikého zla, když nemrtvý král Aaron Gryphonheart došel pokoje. Nighonští nájezdnící byli odraženi a musí obnovit své síly, mír po dlouhé době zavládl ve vleklými válkami zubožené zemi, pod prastarými korunami hvozdů Av-Lý zní opět zpěv namísto řinčení zbraní a vláda v Erathii se vrátila do rukou královny Kathrine. Avšak na pekelných pláních Eofolu vyčkává Lucifer Kreegan, pán démonů, rozmrzelý z porážky svých předsunutých oddílů, a v hlavě se mu rodí vskutku ďábelský plán. Ve věštecké vizi se mu totiž zjevil Meč Zkázy, legendami opředený artefakt, s jehož pomocí by mohl žhnoucími plameny spálit celý svět.
Luciferovy záměry však byly narušeny snahou královny Kathrine, která neváhala vyslat své válkou vyčerpané oddíly do boje proti samotnému peklu. Dobře si totiž uvědomovala, že může být ohrožen celý svět. To potvrzovalo také zjevení se mnoha mocných bytostí živlů, které varovaly před nebezpečím, a snažily se vést zejména proroctvími vyvolené elfy proti zlu pekelníků.
Mezitím, v podzemní zemi Nighon, musel tyran Orwald obhajovat svou pozici vůči ostatním vládcům, aby ho nakonec sesadila neústupná Mutare, která objevila starodávnou magii Ampulky dračí krve a přeměnila se tak v mocného draka.
Veškerá snaha elfů, lidí ani elementálů ale nakonec nezabránila Luciferovu služebníku Xeronovi sestavit obávaný Meč Zkázy. Jeho magie byla strašlivá a svět se přiblížil zániku ve všespalující ohnivé bouři. Ani samotné živly nemohly dlouho odolávat síle meče, avšak z posledních sil iniciovaly spojení sil Erathie, Av-Lý a Nighonu proti smrtícímu nepříteli.
Elfové poté utrpěli krutou ránu, když je napadly živly, ovládnuté magií Meče Zkázy. Jejich hrdinství však nebylo zbytečné, neboť zničili či oslabili většinu elementálů, kteří by jinak byli mocnou zbraní v rukou pekla. Nečekané spojenectví lidí a podzemských tak mělo šanci postavit se eofolským démonům v rozhodující bitvě. Za cenu mnoha ztrát díky ohnivé magii Meče Zkázy se jim podařilo zvítězit a vyrvat zkázonosný artefakt z rukou démonů. Nebezpečný meč byl potom svěřen Geluovi, v jehož rukou má dle proroctví být meč v bezpečí a svět v bezpečí před ním.
Z hlediska příběhu vyhráli nejvíce podzemští a lidé. Elfové se též mohou počítat mezi vítěze, ačkoliv jejich vítězství má velmi trpkou příchuť. Prohráli pekelníci, jelikož jejich plán na ovládnutí světa selhal, přestože k jeho naplnění nebylo daleko.

Napsat komentář