398 Florbalový turnaj Krhnaj


Na 5. ročníku Krhaje se hrálo ve třech kategoriích. V kategorii vlčat bojovaly tři týmy, dva krhútské ? Dragoni a Elektrické veverky a jeden tým vlčat z Bílé Hory. Herní systém ? každý každým s odvetou, každý tým tedy odehrál čtyři zápasy. Za vítězství zisk dva body, za remízu 1 bod, za prohru 0 bodů, týmy čtyři plus brankář a utkání dvakrát sedm minut. Když jsme uviděli tým Bílé Hory, moc nadějí jsme si nedávali. A ejhle! Dragoni, kterým vypomohli někteří věkem odpovídající členové velkého oddílu, si vedli v zápasech s Bílou Horou velmi dobře. Jednou prohráli 2.3, jednou vyhráli 2.0, bodovou shodu mezi oběma týmy rozhodlo skóre ve prospěch Dragonů. Blahopřejme jim k 1.místu, 2. místo patří Bílé Hoře a třetí byly Elektrické veverky.

V kategorii skautů soupeřilo sedm týmů, hrál každý s každým bez odvety, každý tým tedy odehrál šest zápasů. Vše ostatní stejně jako u vlčat, jen týmy tři plus brankář. Za Krhúty bojovalo pět týmů ? Táborníci, Špekotým, Červíci, Větrníci, Drtiči, dva týmy postavili tradiční účastníci Ostrá sekera z Kostelce nad Orlicí (za tu každoroční cestu do Prahy kvůli Krhnaji mají můj obdiv). Z řad Krhútů byli jasnými favority Táborníci a Špekotým. Jejich vzájemné utkání skončilo remízou 3.3 a zápasy s ostatními týmy měli plně pod svou kontrolou. Větrníci vybojovali proti Špekotýmu slušnou prohru 2.4, porazili Drtiče 7.2 a Červíky 3.0. Červíci si odnášejí jedno vítězství nad Drtiči 4.0. S napětím jsme očekávali příjezd Ostré sekery. Aby Ostrá sekera nemusela vyrážet ráno z Kostelce v šest, přizpůsobili jsme jim rozpis zápasů, takže nastupovali do turnaje v okamžiku, kdy vzájemné zápasy Krhútů byly odehrány. Ostrá sekera začala věrna svému názvu pěkně zostra. Na naši obranu musím říct, že jejich věkový průměr byl vyšší než náš. Táborníci se udrželi proti béčku Ostré sekery 2.4, proti áčku se jim podařilo uhrát jen jednu branku s výsledkem 1.8. Ostrá sekera tedy obsadila 1.a 2. místo, 3. místo patří Táborníkům, bodově stejný, ale s horším skóre skončil na 4. místě Špekotým, 5. místo získali Větrníci, 6. místo Červíci a na 7. místě skončili Drtiči.

V kategorii dospělých hrálo osm týmu ve dvou rozlosovaných skupinách A, B každý s každým bez odvety a dál skupiny křížem jak je obvyklé, tedy první z A se čtvrtými z B, druzí z A se třetími s B a symetricky. Díky dobrému nalosování B skupiny nebyli Krhúti po základním kole bez šancí, ve skupině B byli první, za nimi na druhém místě cykloturistický oddíl UFO, třetí Honzovi Bachaři a poslední dospělí z Ostré sekery. Jakmile se ale skupiny smísily, přituhlo. Konečné pořadí: 1. místo FBK Hodkovičky A, 2. místo Maxův tým E4B, 3. místo FBK Sázava, 4. místo FBK Hodkovičky B, 5. ? 6. místo UFO a Bachaři a 7. ? 8. místo Ostrá sekera a Krhúti.

Turnaj dospělých začal v půl druhé, s oddílem i vlčaty jsme ještě vyrazili na hodinku do lesoparku a tady zahráli Vlajkovou. Vlčata se na hru rozdělila k družinám velkého oddílu a hráli jsme s originál družinovými vlajkami. Na začátku Hřebíci přišli o svou vlajku, v posledních chvílích hry ji Jacob vybojoval nazpět, nestihl s ní ale do závěrečného hvizdu doběhnout do hřebíkovského kempu, takže Lišáci a Káňata měla po jedné vlajce a Hřebíci žádnou.

Ještě složení jednotlivých týmů:
Dragoni: Judy, Šíp, Matěj, Jonáš plus výpomoc velkého oddílu
Elektrické veverky: Ovce, Honza, Štěpán, Filip plus výpomoc velkého oddílu
Táborníci: Šákul, Křižák, Jakob, Karatista, Orel, Šáša a jako host Honza
Špekotým: Kikg-kong, Mabe, Vlašťovka, Ondra
Větrníci: Mrkev, Lev, Šutr, Bigles, oba Vojtové
Červíci: Ferda, Sam, Hanuman, Jakub, Denis
Drtiči: Máťa a jako host jeho kamarád, Milan, Eragon, Luk, Spacák, Králík
Dospělí Krhúti: Radek, Lachtan, Tkanička, Ajax, Křeček, Veverka

Napsat komentář