418 Dřevárna na hradě Zvířetice


Čtyřicet devět Krhútů, dvacet pět členů a přátel Hydry, Kwaki a rodinou a Ondřej s Káčou, úhrnem sedmdesát devět lidí zaplnilo hrad Zvířetice. Velké štěstí máme letos s počasím. Mrazy minulých týdnů polevily,sníh roztál, je jasno, teplo a příjemně, v dálce vidíme dosud zasněžené kopce Českého ráje. Už na nádraží v Bakově jsme se rozdělili do družin vždy pod velením jednoho z bitvařů. Na hradě se převlékáme do herních obleků a rozbíhá se letošní herní příběh.

Seznamujeme se s jednotlivými stranami a postavami hry: Příbuzenstvem spravedlivých (červenobílé obleky s čepicemi): lordem generálem Tobiasem Broganem, jeho sestrou Lunetou a generálem Galterem, s Richardem Rahlem a jeho přáteli: Matkou zpovědnicí a královnou Galey Kahlan Amnell a čarodějem prvního řádu Zedicusem Zullem Zoranderem, se Svobodnými představiteli zemí Středozemě: vůdcem čarodějem Daraiem, vévodkyní z Keltonu Katrin a sestrou světla Schirri. Dharu reprezentují generál Reybish a jeho Mord-Sithy Cara a Reina.

V úvodní scéně je Matka zpovědnice Kahlan sťata. Později se však ukáže, že tato poprava byla jen iluzí. Příchází Richard, pán Dhařanů, objevují se neviditelné stvůry Mriswiti. Richardovi se podařilo je zahnat. Tím dokázal, že je hoden titulu lord Rahl. Následují výslechy těch, kteří jsou podezřelí, že jako zhoubci sloužili Podsvětí. Spojenectví zemí Středozemě je prohlášeno za zrušené. Generál Tobias se schází s Richardem Rahlem. Katrin je zajata a očarována Příbuzenstvem spravedlivých. Richard posílá Dhařanské vojáky na Příbuzenstvo, avšak Mriswiti a některé spojenecké družiny ho zachrání. Očarovaná Katrin se pokouší zabít Richarda, Matka zpovědnice Kahlan je zajata Příbuzenstvem. Propuká bitva mezi Dhařany, Richardem a družinami s nimi spojenými na jedné straně a Svobodnými, Příbuzenstvem a jejich spojenci na straně druhé. V bitvě zvítězila aliance Příbuzenstva, Svobodných a s nimi spojených družin. Příbuzenstvo však zrazuje Svobodné, Richard zachraňuje velitele Svobodných čaroděje Daraie, ten prozře a připojí se k Richardovi. V závěrečné bitvě je Příbuzenstvo s Mriswity poraženo a Kahlkan je poté osvobozena od Příbuzenstva.

Hra skončila, nejvyšší čas vyrazit na nádraží. Kapslíkovi, Hydře a jejich kamarádům patří poděkování za přípravu velmi vydařené akce.

Na nádraží v Bakově jsme ještě vyhlásili výsledky lednového bodování a tak na závěr zlatá desítka v bodování velkého oddílu (součet od září do ledna včetně, celkem 33 bodovaných):
1. místo: Klobouk (478,5 bodu)
2. místo: Pepa (457,5 bodu)
3. místo: Karatista (436 bodů)
4. místo: Biggles (418 bodů)
5. místo: Máťa V. (412 bodů)
6. místo: Hanuman (400 bodů)
7. místo: Dominik (380 bodů)
8. místo: Šákul (373 bodů)
9. místo: Morče (371 bodů)
10. místo: Ondra (367 bodů)

Zlatá pětka vlčat (součet od září do ledna včetně, celkem 16 bodovaných):
1. místo: Furno (131 bodů)
2. místo: Blecha (125 bodů)
3. místo: Tin tin (124 bodů)
4. místo: Filuta (121 bodů)
5. místo: Kukuřice (118 bodů)

Napsat komentář