438 Dřevárna Stín smrti


Za cenu mnoha životů se v urputném boji podařilo uchránit svět, zvaný Antagarich, od jisté katastrofy. Katastrofy, která by nastala, kdyby se v boji střetl pekelný Meč Zkázy, střežený erathijským generálem Geluem, s bájemi opředeným Mečem ledu, jenž do své moci uchvátil barbarský náčelník Kilgor. Avšak mocná magická síla mečů si i tak vybírá svou daň: rovnováha živlů je narušena a stále častěji se objevují zuřivé požáry, mrazivé blizardy a mezi nimi samotné základy země úpí, otřásají se a pukají.

A zatímco učenci, čarodějové a kněží tráví čas neplodnými disputacemi o tom, zda jde běh věcí zvrátit či zda je celý svět odsouzen k záhubě, někteří lidé ? a to zejména ti, kteří již neměli co ztratit ? se rozhodli vzít osud do vlastních rukou. Mágové již před časem vytvořili kouzelné portály do jiných světů, aby v případě katastrofy měly národy Antagarichu kam uniknout. Tváří v tvář neodvratitelné ? jak se jim zdálo ? katastrofě se mnoho lidí odhodlalo projít tajuplnými portály do neznáma v naději, že ať už se jim na druhé straně přihodí cokoliv, nemůže to být horší než to, co by je čekalo zde.

Příběh, který otevřel letošní už sedmý ročník Stínu smrti – Bouři, asi všichni znáte a pamatujete se, jak se vše během bitvy vyvíjelo dál. Počet účastníků jsme odhadli na 200 lidí, tedy jako každý rok. Líbí se mi, že velká část účastníků tu nebyla poprvé, spousta obličejů mi byla povědomá. Počasí nebylo ideální, ale zmákli jsme to slušně, je vidět, že jak Krhúti, tak Kapslík a ostatní organizátoři z Hydry jsou zkušení a znalí lidé, kteří se dovedou zařídit, žádná béčka a bezradní zoufalci, které zaskočí takzvaná nepřízeň počasí. Bláto na louce bylo roztomilé, přece jenom, kde šlape 200 párů nohou, tam to asi nemůže skončit jinak. Líbil se mi večer s Radkovou a Tkaničkovou kytarou, zásoby dřeva z Jarního sněmu se hodily, ještě že je Šéma nařezal a Jéža a pomalý kovář Honza naštípali. Závěrečné bitvy v lese měly svoje kouzlo. Zdálo se mi, že letos bylo hodně kvalitních kostýmů, což je inspirace pro příští rok. Studoval jsem se zájmem metací stroj u Modrých. Skupinka mladších dětí u Zelených je oddíl mladých ochránců přírody Sůvy. Byly nadšené a přijedou na podzim na Sraz oddílů.

Zkoukněte fotogalerii na www.bitva.krhuti.cz, sedm ročníků je za námi a na fotkách si to můžete krásně připomenout. I ostatní sekce stránek bitvy stojí za přečtení, najdete tam rekapitulaci příběhů všech ročníků, návody, odkazy na další fotografie a spoustu dalších věcí. Tak vzhůru do ročníku osmého.

Napsat komentář