455 Závěrečná výprava


Poslední výprava před táborem. Rádcovská akademie s Tkaničkou,Lachtanem, Radkem a Honzou vyráží na Křivoklátsko, ostatní z velkého oddílu plus vlčata do Krhútského teritoria. Sraz máme společně, předáváme si pár informací a vyrážíme každá parta po svém. My sedáme do vlaku, je kupodivu dost plný, a jedeme obvyklým směrem . Cesta bez problémů i mimořádných zážitků, šlapeme kolem bejkárny na louku a hle, někdo tu je a sedí u ohně ? krása, přijít ve tmě k hořícímu ohni, hned je útulno. Je to Vašek, čeká tu na nás, přivezl autem další desky na postele do boudy. Stavíme stany, někdo jde spát, někdo sedí u ohně, Honzina s Vaškem hrají na kytary.
Ráno jdeme nejdříve do krámu pro kuřata a chleby, pak nosíme dřevo a rozjíždějí se soutěže na vydělávání herních peněz na tábor ? krhútských dolarů. Jeden žebříček uděláme z vlčat, jeden z členů velkého oddílu, sčítáme body a v neděli se bude vyplácet vždy v rozmezí od zhruba 100 do 300 dolarů každému podle jeho pořadí. Hrajeme mlsného krále, telegraf za lokty s házením kostkou a chytáním míče, předbíhání na okruhu, liščí ocásky, probíhání uličkou s papírovými míčky, sloní štafetu a mimo body oblíbené Urkany.
Vašek dodělává s Králíkovou pomocí postele, uklízíme týpka, která se v boudě sušila po Stínu smrti, Salám s Eragonem si od Vaška půjčili vrtačku a vyrábějí speciální rožeň na pečení kuřat, někteří ve volném čase vysekávají cesty v bezových křovích a kopřivách nebo stavějí hráze v potoce.
Asi v půl šesté začínáme s pečením kuřat, vyšla velmi povedeně. Večer volná večerka, zájemci sedí dlouho u ohně, kde Vašek s Honzinou zase hrají. V neděli spíme do půl deváté, balíme, uklízíme a jdeme na vlak.
Rádcovská akademie putovala z Městečka u Křivoklátu přes Křivoklát a asi padesát kopců (cituji?) do Berouna.

Napsat komentář