461 Zimní oddílový sněm a vánoční schůzka


Na letošním zimním sněmu jsme zimy moc neužili, počasí bylo spíš na trička a kraťasy. Teploty připomínaly jarní sněm nebo podzimní vodu, když počasí neklapne. Na podzim na expedici v Rakousku bylo možná chladněji. Poprvé spíme všichni včetně vlčat na louce ? v boudě jsou od jara hotové palandy a od podzimu i kamna. Vašek s Radkem vyjeli už dopoledne, když přicházíme kolem desáté hodiny večer na louku, už tu stojí Vaškovo týpko uvnitř s linningem a hořícím ohněm – blahobyt. Radíme se, kdo chce spát pod širákem a kdo v týpku, vzhledem k počasí chce většina lidí pod širák, týpkaře zve Vašek k sobě do hotového. Další týpko už tedy stavět nebudeme.
Večer někteří ještě sedí v týpku, hraje se na kytary. Ráno asi v půl deváté Lachtan velí tradiční rozcvičku v trenýrkách, vlčata nemusí. Hned pak se rozbíhá sněmovní hra. Hrajeme po družinách, vlčata doplnila družiny velkého oddílu, téma Tutanchamon, autor a šéf hry Lachtan.
Důmyslné etapy jsou motivovány hledáním Tutanchamonovy hrobky archeologem Howardem Carterem, telegrafickou zprávou lordu Carnarvonovi o objevení hrobky, postupným prokopáváním jednotlivých komor a vynášením předmětů z nich, poslední etapou je transport Tutanchamonovy mumie. Do etap Lachtan včlenil i věci, které jsme dělali na družinových v rámci velké ceny ? tedy uzlování (váže se regata) a signalizaci novými signalizačními vlajkami, objevily se také šifry. K obědu vaříme pro všechny buřtguláš v novém kotli, Honza peče v peci bůček.
Po setmění začíná oddílový sněm. Vyhodnocujeme sněmovní hru: vyhrála Káňata, druzí jsou Lišáci a třetí Netopýři,dále vyhlašujeme výsledky bodování družin: zde naopak zvítězili Netopýři, druzí jsou Lišáci a třetí Káňata. V žebříčku bodování jednotlivců od září ve velkém oddíle jsou na prvních pěti místech Tintin (266 bodů), Jacob (256 bodů), Karatista (247 bodů), Salám (246 bodů) a Šutr s Králíkem (242 bodů), u vlčat vede první pětici v bodování jednotlivců Martin (170,5 bodu), o druhé až třetí místo se dělí Jakub s Delfínem (160 bodů), na dalších místech jsou Matěj (158,5 bodu) a Žluťásek (151 bodů).
Velmi potěšitelné jsou výsledky docházky. Velký oddíl měl od září šest povinných výprav a pět nepovinných akcí. Stoprocentní docházku na výpravy od září má z 23 členů velkého oddílu celkem 7 lidí ? Ondra, Salám, Králík, Jacob, Šutr, Karatista, Piškot. To je celkem 30 procent členů. Navíc Salám si stále drží nepřetržitou stoprocentní docházku na výpravy od vstupu do oddílu (od podzimu 2011), Ondra a Králík si drží nepřetržitou stoprocentní docházku na výpravy od ledna 2012. Berme to mimo jiné jako výzvu pro ostatní ? když to někdo dokáže, proč ne taky já? Stoprocentními vlčaty v docházce na výpravy jsou Martin, Jakub a Ananas (to je 17 procent členů), vlčata měla pět povinných a jednu nepovinnou akci. Nejlepší docházku na nepovinné akce mají Šutr a Králík (zúčastnili se všech pěti akcí) a Salám (zúčastnil se čtyř akcí).
Tkanička, Lachtan a Radek ještě každý za sebe předávají své osobní pochvaly trojici lidí, kteří podle jejich názoru udělali od tábora výrazný skok dopředu. Hrajeme na kytary, hodnotíme uplynulé období činnosti a plánujeme, co budeme podnikat od ledna. Domlouváme páteční sportíky u Vaška v tělocvičně a další nepovinné akce.
Ráno zbývá jen sbalit, zbourat týpko, uklidit, umýt kotel a pekáč po bůčku a vyrazit na nádraží. Stihli jsme ještě jednu krátkou psychopohybovou hru Epidemie, kterou nás na Krhnaji naučila vlčata z Ostré sekery.

Napsat komentář