460 Florbalový turnaj Krhnaj


Na 9. ročníku florbalového turnaje Krhnaj se sešel zatím nejvyšší počet týmů. V mladší kategorii (do ročníku 2003 včetně) hrálo pět týmů: 1 tým UFO, 1 tým Bílá Hora, 1 tým Ostrá sekera a 2 týmy Pavouků – Stromolezci a Ohňolezci. Ve starší kategorii (ročník 2002 a starší do 16 let) hrálo celkem sedm týmů: 2 týmy UFO, 1 tým Ostrá sekera, 1 tým Bílá Hora, 3 týmy velkého oddílu. Tentokrát jsme hráli po družinách, což se jednoznačně osvědčilo. Díky Králíkovi a Eragonovi jsme měli u Káňat a Lišáků posily z řad kamarádů a kamarádek, a to posily významné.
Herní systém byl shodný pro mladší i starší kategorii: jedna skupina, kde hraje každý s každým bez odvety a na konci se sečtou bodové zisky (2 body ? 1 bod ? 0 bodů za vítězství ? remízu ? prohru). Zápasy trvaly 2 x 10 minut, mladší kategorie hrála v sestavě 4+1, starší v sestavě 3+1 se střídáním podle vlastní úvahy.
V mladší kategorii zvítězilo UFO se ziskem 8 bodů, což znamenalo bez jediné prohry. Naši Stromolezci mu celkem slušně šlapali na paty se 6 body a jedinou prohrou právě s nimi, a to v celkem vyrovnaném zápase 4.7 (v zápasech s ostatními týmy bylo skóre pro UFO 12.0, 11.0,21.0). Ohňolezci získali 3 body, Bílá Hora 2 body a tým Modrozelení z Ostré sekery 1 bod.
Ve starší kategorii zvítězilo UFO-B s 11 body (kromě jedné remízy s Káňaty samá vítězství), druhé místo s 10 body, tedy se ziskem o jeden bod menším než vítězové, vybojovala Ostrá sekera (jedna prohra s UFO-B), třetí místo opět o jeden bod Káňata (jedna remíza s UFO-B, jedna prohra s Ostrou sekerou, měla tedy 9 bodů). Čtvrtí se šesti body následují Lišáci, pátí Netopýři, šestá Bílá Hora (oba tři body, rozhodlo skóre), poslední UFO-A mělo 0 bodů.
Hrálo se kvalitně a s nasazením. Zvláštní obdiv náleží Ostré sekeře za jejich cestu až z Kostelce nad Orlicí. Poděkování rozhodčím (Tkanička, Radek, Veverka, Max) za pískání jednotlivých zápasů, občas vypomohli zástupci ostatních oddílů, většina z celkem 31 zápasů zůstala ale na našich rozhodčích.
Velký oddíl hrál od 11.40 hodin, dopoledne jsme pracovali na úklidu nové klubovny ve Výstavní po malování, které zajistili dospělí o minulém víkendu. Umyli jsme okna, věšeli nástěnky, řezali dřevo a podobně. Vlčata po skončení svého turnaje zahrála pár her v lesoparku společně s vlčaty z Ostré sekery.

Napsat komentář