515 Dřevárna Kunratice

Letošní bitva se odehrála v příjemném předjarním počasí, což konstatuji s velkým potěšením, protože přesně týden poté při psaní článku o akci hledím oknem na zasněženou  ulici a  jsou čtyři pod nulou.

Hru připravili jako vždy Kapslík a Hydra, kromě nás se zúčastnila ještě šermířská skupina  Baggar. Herní systém zůstal stejný jako při minulých ročnících. Družinky plní úkoly a tím si zlepšují  svoje bojové schopnosti, tedy počet životů, kolik ubírají životů protivníkovi jedním zásahem a podobně. Toto vše pak využijí ve velkých bitvách, kterých během dne proběhlo několik.

První velkou scénou bylo zajetí Dhařanů  Jagangovou armádou. Zajatci pak byli cvičeni v boji za císařství, došlo k boji mezi Sestrami světla, temnoty a generály císaře Jaganga. Ten při tomto boji dorazil do tábora a nechal popravit proradnou udavačku. Největší zábavou v táboře byl skřetbal, ve kterém se na úplném konci uskutečnil turnaj. Toho se zúčastnily i Jagangovy elitní jednotky. Ty však proti zajatcům prohrávaly a tak všemožně podváděly, proti čemuž se tábor vzbouřil a Jagang byl nucen ho urychleně opustit. Úplně poslední scénou byl zoufalý pokus zjednat pomocí císařské armády mezi vzbouřenci pořádek. Pokus byl neúspěšný, císařští byli poraženi.

Roveři sehráli v příběhu různé speciální postavy. Hydra dodala bohatý šatník převleků a zbraňový arzenál.