517 Tajemství traperovy pánve a jarní sněm

  1. –  15. dubna 2018
    Krhútské teritorium Meziříčí u Tábora

    Sraz: 14. dubna 2018 v 07:45 hodin před klubovnou vlčat (hřiště školy Schulhoffova)
    Návrat: 15. dubna 2018 v 14:27 hodin na Hlavní nádraží

    S sebou: Tajemství traperovy pánve je soutěž dvoučlenných nebo tříčlenných týmů. Úkolem týmu je uvařit na vlastnoručně postaveném ohništi jídlo podle vlastního výběru. Porota hodnotí kvalitu provedení. Soutěží se v kategoriích podle věku. Kromě nás se soutěže zúčastní další spřátelené oddíly. Potřebujete nádobí na vaření na ohni (kotlík, ešus nebo starý hrnec – pozor na plastová ucha), suroviny na uvaření vašeho jídla, sirky na rozdělání ohně, kdo má, vezme si polní lopatku na vybudování svého ohniště. Kromě výše uvedeného samozřejmě obvyklé vybavení na dvoudenní výpravu.

    VELKÝ ODDÍL: Spíme pod TARPY, nezapomeňte igelit pod sebe, kolíky (stačí hřebíky aspoň 150 mm) a dva provazy (cca dvoumetrové) na vypnutí Tarpu . Další vybavení: karimatka, spacák, věci na spaní (tepláky, tričko, mikina, silné ponožky), dobré boty, aspoň dvoje rezervní ponožky, pláštěnka, baterka, oddílové šerpy na sněm (kromě nováčků). Jídlo: v sobotu je na oběd vaše soutěžní jídlo, sobotní večeři vaříme po družinách, na neděli každý sám snídani a studený oběd do vlaku.

    VLČATA: Vlčata spí na tábořišti ve srubu, kde máme palandy a kamna. Starší  vlčata  mohou  spát v týpí jako na Zimním sněmu. Potřebujete spacák, karimatku, tričko a tepláky na spaní, teplé oblečení, kvalitní boty, alespoň troje teplé náhradní ponožky, pláštěnku,  fungující baterku. Vlčata, která skládala slib, si vezmou šerpu. Jídlo: v sobotu je na oběd vaše soutěžní jídlo, sobotní večeři vaří vlčata společně, na neděli každý sám snídani a studený oběd do vlaku.

Peníze velký oddíl: 250 Kč

Peníze vlčata včetně peněz na společné jídlo: 280 Kč

Letošní ročník Tajemství traperovy pánve je jubilejní třicátý. V sobotu ráno jedeme objednaným autobusem od klubovny vlčat na Jižním Městě (školní hřiště Schulhoffova), v neděli se vracíme vlakem. Pokud chcete, můžete si věci, které jste potřebovali v sobotu na vaření a nechcete je v neděli tahat vlakem, poslat autem do klubovny, Vašek bude tak hodný, že vám je odveze a vyzvednete si je v dalším týdnu na schůzce. Vezměte si s sebou igelitový pytel, do kterého je zabalíte, abyste mu nezačernili a nezamastili auto. V sobotu večer po skončení soutěže Tajemství traperovy pánve proběhne oddílový sněm s vyhodnocením oddílové činnosti od posledního sněmu v prosinci.