535 Družinové výpravy a samostatná výprava vlčat

Tentokrát byl cíl i náplň výpravy na rádci každé družiny. Lišáci s doprovodem Lachtana a Tintina vyrazili do Posázaví. Jedou autobusem z Roztyl, v tomto počtu je to realizovatelné. Autobus je vysypal v Souticích. První noc přespali pod mostem přesně jako kdysi v Polsku na Kwise. V sobotu hledali nedostavěné mosty ze čtyřicátých let, které se dnes tyčí nad hladinou Želivské přehrady. Prozkoumali také vodní park pod přehradní hrází. Ze soboty na neděli přespali na zahradě u chalupy Matějovy babičky. V neděli pokračovali na vlak do Zruče nad Sázavou.

Káňata vyrazila do Budějovic s doprovodem Medvěda a Králíka. Králík zařídil spaní v klubovně – na skautské základně Valcha. Káňata se rozhodla prozkoumat tajemný Boršovský les, v němž se udála řada nevysvětlitelných událostí. Poté hrají v městském parku Stromovka u rybníka Bagr hry. Večer pečou z těsta pizzu a promítají si filmy, Králík obětavě v batohu přivezl projektor, počítač i bedničky.

Netopýři si za cíl své cesty vybrali Krty u Rakovníka. Táboří v lese u potoka, kde je trampský kemp s ohništěm. Hrají hry na okolních loukách, staví hráze na potoce a prozkoumávají okolí. V neděli při cestě na vlak prolézají Krtské skály a zatopené lomy.

Pro vlčata zařídil Ondra tábořiště táborských skautů u Podolského mostu na Orlické přehradě. V pátek večer už vlak z Tábora nejede. Máme tedy objednaný autobus, který nás odveze od táborského nádraží na křižovatku blízko tábořiště. Pan řidič je ze starého mlynářského rodu, má zpracovaný rodokmen od 17. století a vypráví nám, že jeho rodu patřil i mlýn v Meziříčí, kde máme svou oddílovou louku nebo-li  Krhútské teritorium. Cesta od autobusu na tábořiště je nečekaně dobrodružná.  Jdeme nikoliv po rovině, jak jsme očekávali, ale po vrstevnici v dost prudkém svahu, navíc musíme potmě přelézat popadané kmeny stromů. Vašek na nás na tábořišti už čeká. Stavíme Tarpy, jdeme spát. Počasí je proměnlivé, škoda, jinak jsme se mohli  krásně koupat v Orlické přehradě. Na tábořišti stojí přístřešek, v němž je v létě kuchyň a jídelna, při přeháňkách se docela hodí. Topíme v cihlových kamnech, sedíme kolem nich, Vašek na nich vaří. Ondra připravil pro vlčata různé hry a aktivity, ve volných chvílích staví kluci bunkry v rokli u potoka pod tábořištěm.  Večer pouštíme na přehradě lodičky s hořícími svíčkami. V neděli jdeme pěšky na vlak do Červené nad Vltavou.