558 Tajemství traperovy pánve

Kvůli covidu jsme stejně jako loni přesunuli Traperku na termín poslední výpravy v tomto oddílovém roce. Jedeme do Meziříčí,  kam taky jinam. Pozvat ostatní oddíly jsme nemohli, to covidová opatření nedovolují. Na pátek i neděli máme objednaný autobus, je nás skoro šedesát, k tomu skládací stolečky , židličky, kotlíky a další věci potřebné na vaření, to by na vlak nebylo. V Meziříčí jsme v pátek poměrně brzo, stavíme ještě za světla. Opět každý svůj Tarp, takže na louce jich stojí skoro šedesát – Lachtan v sobotu  nafotil tábořiště z dronu, je to zajímavý pohled.

Kdo chce, jde spát, pár lidí sedí ještě chvíli u ohně. V sobotu vstáváme v osm hodin. Rozcvička po družinách, snídaně, v devět slavnostním nástupem zahajujeme 33. ročník soutěže v zálesáckém vaření  Tajemství  traperovy pánve. Letos s novými diplomy (vyrobil Tintin) a sadou vařeček do odměn, které namalovali roveři.  Celkem soutěží   sedm  týmů v kategorii velký oddíl  a   deset týmů v kategorii vlčata. Výsledkové listiny následují.

Po skončení soutěže hrajeme nejdřív pohybové hry na louce, oprášili jsme starou dobrou červená bílá vysoko nízko, k tématu výpravy ladící frmol v restauraci alias dveře, pak přišlo na řadu vyvolávání čísel  a středověk. Je vedro – Lachtan, Králík a Tintin postavili na potoce hráz, kdo chce, koupe se ve vzniklé tůni. Odcházíme kousek za tábořiště do lesa a hrajeme urkany, Králík posílil tým urkanů a hru slušně rozproudil. Na druhé kolo urkanů už není čas, vracíme se uvařit večeři. Velký oddíl vaří po družinách, vlčatům uvařil Ondra. Jdeme ještě na dřevo, aby bylo večer co přikládat.

Zapalujeme velký oheň na sněmovním ohništi, povídáme, zpíváme s kytarou, čteme scifi povídku od Ray Bradburyho. Kolem půl jedenácté jdou vlčata spát, zájemci z velkého oddílu sedí a zpívají do jedenácti.

Ráno máme spoustu času. Po rozcvičce snídáme a balíme. Ideální počasí, takže všechny Tarpy vlčat jsme sbalili suché, odpadá rozbalování, sušení a opětovné balení v klubovně. Stihneme ještě pár her, úklid tábořiště, oběd a jdeme na náves do Meziříčí. Autobus přijel se zpožděním, všude jsou hrozné zácpy. I zpáteční cesta je v některých úsecích  krokem v koloně, ale většina lidí usnula, takže to nikomu moc nevadí.

Na závěr výsledková listina:

Kategorie vlčata:

Datel, Donatelo – lesní noky s jahodovým rájem 33 bodů

Štěně, Matěj H.- sushi, špízy 32 bodů

Užovka, Méďa, Netopýr – takos, lívance s jahodami a borůvkami, špízy s čokoládou 30 bodů

Puma, Tygr, Ben – sushi, palačinky 29 bodů

Minotaurus – segedínský guláš, trdelník 26 bodů

Mungo, Kid – spagetti carbonara 25 bodů PLUS Orel, Asterix, Vlk – buřtguláš, socialistické špagety se salátem a čajem z jehličí, grilovaný hermelín 25 bodů

Štír, Indián buřtguláš 24 bodů PLUS  Fénix, Hraboš – nudlová polévka, brambory v popelu se slaninou, sladké špízy 24 bodů

Šerif, Frýďas- tortily s klobáskami 21 bodů

Kategorie skauti:

Krokouš, Tapír, Štika alias Extrémní  forangutani – řízek  se šťouchanými brambory, random lívanečky 32 bodů

Kiki, Kamzík, Damián alias TKDAS – rajská polévka, glazírované vepřové kotlety, ovoce v čokoládě 30 bodů

Vlčí zub, Mýval, Svišť alias Plantážníci  – chilli con carne, rakvičky se šlehačkou a malinami, džus 29 bodů

Kryštof, Levhart alias Plazi – gulášovka se slaninou, buřtburgry, víno s jahodami, džus, Birell 24 bodů PLUS Vokoun, Barbína alias Jejda – polévka pho, tvarohový puding 24 bodů

Tuleň, Čolek alias Ohniště – míchanice s nakrájenými bramborami a klobásu, zelenina 23 bodů

Diblík, Ředkvička alias Pazole – fazole po bulharsku 15 bodů