561 Kolovka

Na kolovku tentokrát míříme do Strakonic. Zdejší skautský areál má dostatečnou kapacitu, abychom se vešli my i naše kola. Jedeme ne už jedním, ale dvěma autobusy. Na jeden vlek se vejde čtyřicet kol a nás je o něco víc. Dva autobusy a dva vleky už bychom před klubovnou nenaložili. Sraz jsme proto dali  u metra na Roztylech. Tady je dostatek prostoru. Nástup, kola do vleků, batohy do zavazadlového prostoru, jeden autobus pro velký oddíl, druhý pro vlčata. Stmívá se, odjíždíme už za tmy. Trasa je naštěstí volná bez kolon, za hodinu a  půl jsme ve Strakonicích. Vykládáme před zimním stadionem, pár set metrů ke klubovně musíme popojít nebo popojet na kole s batohem na zádech, pokud si někdo věří.  Areál stojí přímo na břehu Otavy. Zabydlujeme se, uklízíme kola do chodby, scházíme se v malé tělocvičničce, kde budou spát vlčata. Pár informací, večeříme. Vlčata hned večer zkoušejí miniboulder, který v tělocvičně je.

Budíček v osm hodin, rozcvička v trenýrkách jako vždy, snídaně. Kola ven, sbalit malý batůžek se svačinou, obědem  pitím, nástup, kontrola kol, rozdělení do týmů. A mužstvo – šéfové Králík a Tintin – roveři, rádci a starší členové. B mužstvo – šéfové Jéža, Lachtan, Maruška, mladší členové velkého oddílu. C mužstvo – šéfové Milan, Ajax, Nána, vlčata.

Po deváté mužstva postupně startují. Je krásný podzimní den, naprosto ideální počasí. Slunce, modrá obloha, teplota se po poledni dostává na 20 stupňů. Pohoda. Kolem Strakonic je víceméně rovina, minimum stoupáků, kvalitní a navíc liduprázdné cyklostezky.

Skupina A dojela až do Sušice na vrchol Sedlo (902 metrů nad mořem) a pak si sjeli singletraily, dohromady to dalo 90 km. Skupina B se zajela podívat na hradní zříceninu Rabí a kluci našlapali 63 km. Vlčata navštívila Sudoměř, Kestřany, Štěkeň a urazila 40 km.

Mezi čtvrtou a půl šestou  se potkávají na základně B a C mužstvo. Nána s Ajaxem vyrážejí na nákup jídla na večeři pro vlčata do Lidlu, vlčata zatím hrají hry na louce před klubovnami. Roveři a rádci jsou stále na trase, proto jdou pro velký oddíl nakoupit Lachtan s Maruškou.  Dorazilo A mužstvo. Vaříme večeři – plněné knedlíky (velký oddíl), polévku a párky v rohlíku (vlčata) a palačinky (roveři). Ve volných chvilkách zájemci obsazují boulder nebo hrají ruletu, kterou objevili v jedné z kluboven. Na večer se přesouváme opět do tělocvičničky na program, který má připravený Jéža.  Před začátkem programu Králík vyhlašuje výsledky bodování za září a rozdává diplomy. Na Jéžův večerní program vytváříme tři týmy – družiny velkého oddílu se podělily o vlčata. Zkoušíme přesmyčky a pantomimu, pak čteme jednu trochu tajuplnou povídku. V deset jdeme spát, únava po celém dni na kole je na některých vidět.

V neděli je budíček opět v osm a opět s rozcvičkou, Po snídani rychle balíme a uklízíme. Věci necháme v chodbě, až se v poledne vrátíme, jen je vyzvedneme. Tentokrát vyráží do Sudoměře B mužstvo posílené o rádce a starší členy velkého oddílu a o Tintina, C mužstvo směřuje do Katovic. Roveři zatím zůstávají, mají za úkol vytřít kuchyň, záchody a chodbu. Pak si dají kros v pískovně kousek za Strakonicemi.

Po návratu zbývá naložit autobusy  a vyrazit  do Prahy. Příjemný bonus na závěr – bylo to opět bez kolon. Na  Roztylech jsme včas i se slušnou rezervou.