571 Družinové výpravy velkého oddílu a samostatná výprava vlčat

Tentokrát si každá družina velkého oddílu mohla svobodně vybrat cíl a náplň své cesty. Jaké to bude, záleží pouze na nich. Káňata vyrazila pod vedením Saláma, Tranďáka a  Mývala do Chlumce nad Cidlinou, budou tábořit v blízkosti místní hájovny. Netopýři pod vedením Králíka, Matěje a Vlčího Zuba směřují do Moravského krasu. Spaní si domluvili ve skautské klubovně v Brně Králově Poli, takže Moravský kras budou během soboty prozkoumávat nalehko. Lišáci vyrazili ke Kostelci nad Černými lesy na „ranč“ k Tukanovi, šéfuje Karatista, Papája a Tukan. Vlčata čeká víkend s velkou hrou na naší louce v Meziříčí, vedou Hoblík, Tintin, Nik, Krab a Milan.

V pátek večer se všichni potkáváme na Hlavním nádraží, odjezdy jsou v rozmezí 45 minut. Jen Lišáci odjíždějí netradičně příměstským autobusem z Hájů.

Sobotní krásné počasí přeje výletům i koupání. Vlčata hrají celodenní velkou hru. Připravil ji Nik, téma cestovatelé Hanzelka a Zikmund. Skvěle vymyšlené etapy, herní plán – mapa světa, čtení úryvků z jejich cestopisů. Kromě etap vyřezávají vlčata pod vedením Hoblíka “špejle” na špízy, které si budou vařit k večeři. Netopýři se vydali do okolí Staré hutě u Adamova, kde hledají a prozkoumávají jeskyně Moravského krasu. Lišáci prolézají zaniklou vesnici Přibyslavice. Káňata vyrazila na zámek do Chlumce a po cestě si v rámci nějakého místního pochodu “vyrybařila” bonbóny.

Den uběhl všem v klidu a pohodě, večeříme a vegetíme u svých ohňů, Netopýři u stolu v klubovně, Kiki a Kamzík hrají Netopýrům na  ukulele.

V neděli už moc času nezbývá, balíme a vyrážíme ku Praze. Všechno běží, jak má, jen Netopýři to mají s komplikacemi – porucha zabezpečovacího zařízení na trati, vlak zůstal viset v Havlíčkově Brodě na nádraží skoro dvě hodiny. Nezbývá než rozeslat informační SMS o zpožděném návratu.