514 Dobytí Krhútské hory

23.- 25. února 2018
Litoměřice, velký oddíl Milešovka, vlčata Radobýl

Sraz: 23. února 2018 v 19:15 Hlavní nádraží v levé části haly u výstupu z metra
Návrat: 25. února 2018 v 15:08  Hlavní nádraží

VELKÝ ODDÍL: z pátku na sobotu přespíme ve skautské klubovně v Litoměřicích společně s vlčaty, v sobotu doputujeme na Milešovku (kus cesty se svezeme vlakem), kde přespíme ve Studené útulně (bouda – přístřešek na spaní na vrcholu Milešovky). Potřebujete spacák, karimatku, teplé oblečení na spaní v sobotu, igelit pod sebe. Neberte si ale nic zbytečného, pamatujte na to, že si věci nesete na zádech. Na ven teplé oblečení, kvalitní boty, alespoň troje teplé náhradní ponožky, fungující baterku.

UPŘESNĚNÍ KE SPANÍ NA MILEŠOVCE: členové velkého oddílu, kteří mají za sebou  aspoň  jeden tábor s velkým oddílem, přespí ze soboty na neděli na Milešovce ve Studené útulně, letošní nováčci velkého oddílu (tedy  ti, kteří v září přešli z vlčat nebo se nově přihlásili do velkého oddílu) si mohou vybrat, zda chtějí přespat v sobotu na Milešovce nebo se vrátit do Litoměřic a spát obě noci v klubovně v Litoměřicích. Kdo z nováčků bude spát obě noci v Litoměřicích, jde s vlčaty v neděli do bazénu, vezme si tedy navíc plavky a ručník a platí za výpravu tak jako vlčata 400 Kč. Pokud budete spát obě noci v Litoměřicích, jdete na Milešovku pochopitelně nalehko, vezměte si malý batůžek na pití a oběd.

VAŘENÍ: po družinách na ohni jedno společné jídlo – sobotní večeře, nezapomeňte ešus a lžíci. Ostatní jídlo si zajistí každý sám, a to na pátek: večeře studená, na sobotu: snídaně, oběd studený, na neděli snídani a studený oběd.

RÝŽOVÁNÍ GRANÁTU: v sobotu při cestě na Milešovku zkusíme blízko lokality Granátka rýžovat české granáty. Na rýžování českých granátů bude stačit místo sítka ešus, vezměte si ale pinzetu na vybírání granátů a nějakou krabičku nebo ampulku od léků, kam si je budete dávat.

ROVEŘI A RÁDCI si vezmou celty a všichni uzlovačky – Studená útulna má zasklená okna, prkennou podlahu, ale nemá dveře, takže do vchodu natáhneme celty.

Peníze velký oddíl: 300 Kč

VLČATA: spíme ve skautské klubovně v Litoměřicích. Potřebujete spacák, karimatku, tričko a tepláky na spaní, přezůvky do klubovny. Na ven teplé oblečení, kvalitní boty, alespoň troje teplé náhradní ponožky. V neděli půjdeme do bazénu, vezměte si plavky, ručník a mýdlo do igelitky. Na sobotu malý batůžek, do kterého si dáte svačinu a pití, budeme celý den venku. VAŘENÍ: vlčata budou společně vařit sobotní teplou večeři. Vezmou si tedy svoje jídlo na páteční večeři, sobotní snídani a studený oběd, nedělní snídani a nedělní studený oběd. Ešus a lžíce vlastní. Suroviny na sobotní teplou večeři vlčat nakoupíme společně. Vezměte si svoje deníky, do kterých si nalepujete výpravové lístky, uděláme soutěž deníků.

Peníze vlčata: 400 Kč