554 Kolovka

 

3. – 4. října 2020
Praha – Brandýs nad Labem – Liběchov

Sraz: 3. října 2020  v 9:00 hodin před klubovnou velkého oddílu ve Výstavní 54

50.0366408N, 14.5260667E

Návrat: 4. října 2020 v 17:00 hodin před klubovnu Výstavní 54

Výprava se týká velkého oddílu i vlčat a zveme na ni i letošní nováčky vlčat. V sobotu ráno vyrazíme na kolech od klubovny nalehko směr Brandýs nad Labem. Odvoz batohů máme zajištěn autem. Ubytováni budeme ve skautském srubu v Brandýse nad Labem. Spát budeme „po skautsku“ čili v jedné  velké místnosti na podlaze ve spacích pytlích na karimatkách. Večer uvaříme všem společné teplé jídlo. V neděli se pojedeme podívat do Mělníka a Liběchova. Na odpoledne máme objednaný autobus  s vlekem na kola, který nás doveze zpět do Prahy. Samozřejmě se na oba dny rozdělíme podle výkonnosti do několika skupin, s nejmladšími se nemusíme nijak honit, plánujeme na každý ze dnů trasu mezi 30 – 40 kilometry po rovině po cyklostezkách mimo silnice.

S sebou: lahev na pití alespoň litr a půl, teplé oblečení, pláštěnka, kolo, helma, NÁHRADNÍ DUŠE, pumpička.  Spaní v budově v místnosti  na podlaze, čili spacák, karimatku, věci na spaní. SOBOTNÍ VEČEŘI vaříme společně (velký oddíl pod vedením rádců po družinách, vlčatům uvaří dospělí), vaříme v kuchyňce. Ostatní jídlo si zajistí každý sám, čili sobotní studený oběd a snídani a studený oběd na neděli. Suroviny na vaření nakoupíme na místě v Brandýse. Nezapomeňte ešus a lžíci, ať máte z čeho jíst sobotní večeři. Družinové kotlíky nejsou potřeba, využijeme místní nádobí v kuchyňce. Věci sbalené v batohu plus malý batůžek na kolo, kam se vejde pití, jídlo, pláštěnka, náhradní duše.

Do autobusu na neděli je potřeba mít roušku.

Pokud by se zhoršila situace s COVID-19 a platila by nějaká omezení na spaní v místnosti, přespal by velký oddíl na zahradě klubovny v Tarpech. To ale ještě případně upřesníme.  

Peníze: 300 Kč  (autobus na neděli, ubytování, společná sobotní večeře)

Je potřeba, aby kluci na tuto akci neměli úplně malá dětská kola, ta jsou pro tuto akci nevhodná. Také je třeba, aby kola byla v dobrém technickém stavu, nutné jsou fungující brzdy a přehazovačka a utažené všechny šrouby. Minimální požadavky na jízdní kolo:
 – velikost kol: 20″
 – jízdní kolo nesmí být vybaveno přídavnými kolečky