562 Putovní výprava velkého oddílu a samostatná výprava vlčat

15. října 2021 – 17. října 2021

INFORMACE PRO VELKÝ ODDÍL  A ROVERY

Místo: CHKO Blaník

Sraz: pátek 15. října 2021 v 18:00 hodin, Hlavní nádraží v levé části haly u výstupu z metra

Návrat: neděle 17. října 2021 v 15:36 hodin, Hlavní nádraží

S sebou: na spaní plachtu TARP, nezapomeňte aspoň 10 kolíků a provazy, igelit pod sebe, karimatku, spacák, věci na spaní, dobré boty, aspoň dvoje rezervní ponožky, starší oblečení, které se může umazat nebo propálit od ohně, pláštěnka, láhev minimálně 1,5 l. Věci sbalené v batohu na zádech, nic v ruce ani pověšeného na batohu. Nezapomeňte fungující BATERKU.

Nedávejte klukům nic navíc, všechno se musí pohodlně vejít do batohu. Kluci mají jinak potíže při balení. Mladší kluci – vyzkoušejte si zabalit batoh sami, když vám sbalí rodiče, vyjde objem menší. Rezervních věcí není třeba nadbytek.

VAŘENÍ: sobotní večeře po družinách podle dohody jednotlivých družin, snídaně si vezměte svoje, taktéž páteční večeři a sobotní a nedělní studený oběd.

Nezapomeňte dva respirátory (na cestu vlakem v pátek a v neděli)!

Peníze: 200 Kč

Čeká nás malý puťáček přes chráněnou krajinnou oblast Blaník. Naše cesta povede přes rozhlednu Velký Blaník, kterou snad navštívíme, pokud nebudou mít zavřeno. Naše putování ukončíme na tábořišti Dub u Vlašimi, kde přespíme a ráno vyrazíme vycházkovým tempem do Vlašimi.

Roveři budou mít část výpravy samostatně pod vedením Králíka, část společně s velkým oddílem.

INFORMACE PRO VLČATA

Místo: Krhútské teritorium Meziříčí u Tábora

Sraz: pátek 15. října 2021 v 18:00 hodin, Hlavní nádraží v levé části haly u výstupu z metra

Návrat: neděle 17. října 2021 ve 14:40 hodin, Hlavní nádraží

Vlčata spí na tábořišti ve srubu, kde máme palandy a kamna (takže můžeme zatopit), starší vlčata  budou spát pod plachtami Tarp, pokud by bylo kritické počasí, také ve srubu nebo v přístřešku u krytého ohniště. Kdo bude spát pod plachtou Tarp, dostane ji jako vždycky na místě včetně kolíků a provazů, Tarpy postavíme společně.

Vezměte si s sebou: igelit pod sebe, karimatku, spacák, věci na spaní (tepláky, tričko, mikina, silné ponožky), dobré boty, aspoň dvoje rezervní ponožky, starší oblečení, které se může umazat nebo propálit od ohně, pláštěnku, baterku, šátek, nůž, tužku a papír, uzlovačku (1m dlouhý silný provaz), hygienu. Věci sbalené v batohu na zádech, nic v ruce.

Nezapomeňte na oddílové tričko a kdo má, tak na šátek! 

Nutné jsou dva respirátory (na cestu vlakem v pátek a v neděli)!

JÍDLO VLČATA: teplé jídlo na sobotní večeři vaříme společně. Každý si přivezte 4x bramboru, 2x buřty a 1x cibuli, potřebujete ešus a lžíci, hrnek na čaj. Ostatní jídlo: tedy páteční studenou večeři, kterou sníte ve vlaku, sobotní snídani a oběd (ideální opéct buřty na ohni), nedělní snídani a studený oběd si veze každý sám. Pitná voda je k dispozici na místě.

Peníze: 200 Kč