581 Krhútské hory – OPRAVENÉ INFO

S ohledem na sněhové podmínky je většina ski areálů zcela uzavřena nebo udržují pouze malé úseky sjezdovek. V okolí naší chaty nefunguje Desná Černá Říčka ani Paseky nad Jizerou a v Harrachově se jezdí jen na 400 m sjezdovek z celkových 8 km. V příštím týdnu se sice mírně ochladí, ale kromě sněhových srážek můžeme očekávat i kombinaci deště a sněhu. Ski areály nestačí do konce příštího týdne vyrobit tolik umělého sněhu, aby v sobotu zprovoznily vleky. Na hřebenech sníh zcela chybí, běžky nepřipadají v úvahu. 

Jedeme proto bez lyží, podnikneme pěší výlet po hřebenech.

Tím pádem mohou na hory jet úplně všichni, i nelyžaři, i ti, kteří se původně nehlásili, i všechna vlčata včetně letošních nováčků, tak jako na každou jinou výpravu.

OPRAVENÉ INFORMACE K VÝPRAVĚ:

581  Krhútské hory

13. – 15. ledna 2023
Jizerské hory

Sraz: 13. ledna 2023 v 19:15 hodin  před klubovnou vlčat (hřiště školy Schulhoffova)
Návrat: 15. ledna 2023 v 17:30 hodin  před klubovnu vlčat
S sebou: obvyklé vybavení na zimní dvoudenní výpravu, teplé oblečení, kvalitní boty (na hřebenech mohou být zbytky sněhu a bláto), dostatek rezervních ponožek, rezervní rukavice, malý batůžek na svačinu a pití na sobotu. Vaření: společně vaříme sobotní večeři, každý sám si zajistí studenou večeři na pátek, snídani na sobotu a na neděli, studený oběd na sobotu a studený oběd na neděli do autobusu. Nádobí je v chatě dost, ešusy, lžíce ani hrnky tudíž nepotřebujete. Ubytování: spíme ve skautské chatě v Desné – Černé Říčce v Jizerských horách, mladší na postelích, potřebují pouze spacák, třináctiletí a starší případně na zemi, vezmou si navíc karimatky, všichni potřebují do chaty přezůvky. Chata je vytápěna ústředním topením.

Peníze (ubytování, doprava, sobotní večeře): 700 Kč

Jedeme objednaným autobusem, který nás doveze až k chatě. V sobotu vyrazíme na celodenní pěší výlet, v neděli podnikneme dopolední výlet do okolí chaty a pak vyrazíme autobusem k domovu.