Doplňující informace k táboru 2018 pro všechny

DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE

Tábor je třeba zaplatit do 30. dubna. Pokud budete platit fakturou, dodejte nám (nejlépe e-mailem) potřebné údaje, abychom mohli fakturu vystavit.

Zvláště u vlčat je potřeba oblečení a vybavení podepsat, abychom  mohli  identifikovat  nalezené věci, k nimž se  nikdo nehlásí.

Bedny a kufry mladších vlčat, která přijedou na tábor později, opatřete jmenovkou.

Veškerá zavazadla musí být zabalená tak, abychom je mohli bez problémů naložit a narovnat na korbě nákladního auta, tedy žádné volně ložené spací pytle (můžeme nakládat nebo vykládat za deště), žádné  ešusy přivázané zvenku ke kufru (při nakládání překážejí, odvážou se, mohou se ztratit), žádné věci volně v igelitových taškách nebo pytlích (protrhnou se, věci vypadají).

Nováčci z velkého oddílu, kteří nemají bederku a indiánskou košili, si přivezou na tábor  materiál  na jejich výrobu (nejlépe staré prostěradlo).

Kluci, kteří berou denně více léků: prosíme připravit do dávkovače (sestava krabiček) dávky po dnech (do každé krabičky příslušnou denní dávku).

Sladkosti na táboře: rádi bychom omezili množství a druhy sladkostí, které mají kluci na táboře  u sebe v týpku. Uchovávat v týpku v horku několik dní načaté džusy, nutelu nebo čokoládu je velmi problematické. Džus zkvasí, z nutely se stane  rozteklá kaše z tuku a kakaa, stačí si dát po obědě při třiceti stupních nad nulou čtyři lžíce a zapít pořádným douškem džusu, hrozí průjmy, zvracení. Pokud mají kluci u sebe balené bonbony, po táboře se pořád povalují papírky od nich. Na druhou stranu nevadí třeba sušenky. Další věcí je i množství sladkostí, které by mělo být přiměřené, sušenky bývají často v jídelníčku jako svačina. V polovině tábora je návštěvák, v mezičasech mezi příjezdem a návštěvákem a mezi návštěvákem a odjezdem je vždycky jeden celodenní výlet do města, kde mají kluci rozchod, nakoupí si, co hrdlo ráčí a hodují. Když si večer po výletu nebo po návštěváku udělají hostinu v týpku, určitě je to v pořádku. Další den už by ale měli mít u sebe sladkosti jen v rozumném počtu. Nejde jen o trvanlivost a hygienu. Na táboře jsme všichni na jedné  lodi a je asi správnější, když i v množství soukromých zásob jsou si kluci přibližně rovni.

Naše prosba platí také ohledně posílání balíků se sladkostmi poštou na tábor. Většinou  je množství sladkostí v balíku takové, že je příjemce nedokáže rozumně spotřebovat a i když pozve kamarády, jedná se spíš o plýtvání než příjemné zpestření jídelníčku.

Neposílejte prosím na tábor žádnou zásilku doporučeně, vždy jsou potíže s převzetím a mohlo by se stát, že by nám zásilku nevydali.

Upozorňujeme na nutnost mít absolvovaná POVINNÁ OČKOVÁNÍ.

Celty:  kdo má nafasovanou celtu, vezme ji na tábor

Všechny přiložené dokumenty jsou zároveň ke stažení na www.krhuti.cz.