351 Hra po Praze


Sešli jsme se v půl desáté na Malostranské, což, přiznejme si, bylo docela příjemné. Je tu s námi ještě Gingo, takže i přes několik angín je nás celkem 32. Po nástupu se přesouváme tramvají na Pohořelec. Hrajeme pár štafet, vlčata odcházejí za svým vlastním programem, ostatní se po vysvětlení pravidel přesouvají na Hradčanské náměstí. V 11:15 hodin zahajujeme Vyzvědače. Hrajeme na tři týmy (Lišáci + Káňata, Hřebíci, Gingo, hranice tvoří Úvoz, Nerudovka a Hradčanské náměstí). Jestřábi a vedoucí Ginga Tygr monitorují ve dvojicích herní území. Občas někoho vychmátnou, nejúspěšnější v lovu je dvojice Kapslík + Tygr. Vyzvědači končí ve 14:15 hodin.Vracíme se na plácek u vojenského hřbitova pod Pohořelcem, kde máme sraz s vlčaty. Týmy sepisují splněné úkoly a zatímco hrajeme Středověk, Honzina zpracovává vyhodnocení. Pořadí dost jasně odráží volbu herní taktiky. Lišáci + Káňata vsadili na obranu vlastního území a vytvořili jen jednu pátrací skupinu, Gingo měli pátrací skupiny dvě, Hřebíci tři. A podívejme se na výsledky:
Lišáci + Káňata: 36 bodů za úkoly + 7 ukořistěných životů
Gingo: 69 bodů za úkoly + 4 ukořistěné životy
Hřebíci: 116 bodů za úkoly + 6 ukořistěných životů.
36 x 2 je zhruba 69 a 36 x 3 je zhruba 116. Dá se tedy říci, že pátrací výkon na jednu pátrací skupinu byl srovnatelný. Čili – více pátracích skupin, více bodů. Celkem bylo ukořistěno týmy 17 životů, Jestřábi odhadem ukořistili něco kolem deseti životů. Zdá se tedy, že na většinu lidí se v bojích aspoň jednou /dostalo./
Pavouci měli svou vlastní pátrací hru na Petříně. Získali poklad ukrytý v dutém pařezu. Navštívili taky svého talismana – našeho domácího sklípkana.
Zavedli jsme odměňování za první místo v bodování – vítězové za září a říjen zpětně dostali Studentskou pečeť a představili jsme /černý pytlík/, do něhož budou vhazována jména těch členů (nikoliv nováčků, pouze členů), kteří v bodování zůstali na chvostu. Takže občas budeme na výpravách taky losovat.

Napsat komentář