383 Florbalový turnaj Krhnaj


Letošního Krhnaje se zúčastnilo celkem 22 mužstev ve čtyřech kategoriích. Vlčata si zahrála svůj malý soukromý turnaj tří mužstev. Vyhráli Netopýrci, na dalších místech se umístili Červíci a Švábíci. Vlčata poté vyrazila na Vyšehrad, kde měla připravenu úkolovou hru. Hra se protáhla tak, že ani nestihla navštívit podzemní sál Gorlici, jak měla původně v úmyslu.

V tělocvičnách na základní škole Květnového vítězství zatím pokračovaly zápasy turnaje do 12 let. Tady bylo v soutěži celkem sedm mužstev. Tři naše, tři ze 101 sportovní PS a jedno ze skautského oddílu Ostrá sekera z Kostelce nad Orlicí. Naše týmy v této kategorii hrály s velkým nasazením, ale proti florbalovým kroužkům ze 101 sportovní jsme neměli moc šancí. Navíc díky chřipkové epidemii dost lidí chybělo. Po základním kole jsme zůstali na posledních třech pozicích a zahráli si mezi sebou o páté, šesté a sedmé místo. Ve čtveřici těch lepších se na druhé místo probojovala Ostrá sekera, ostatní místa obsadila 101 sportovní. Ještě jednou musím pochválit naše týmy. Proti těžké konkurenci obstáli dobře, udrželi si morálku a bojovali do poslední chvíle.

V turnaji do 16 let jsme naproti tomu nebyli bez šancí. Soutěžily celkem čtyři týmy: Krhúti posílení Křečkovými kamarády, Bachaři (tým složený z Honzy a jeho kamarádů), Ostrá sekera senioři a Ginkgo. První místo vybojovali Bachaři, druhé místo obsadili Krhúti, třetí místo patří Ostré sekeře, čtvrté bylo Ginkgo (stejný počet bodů jako Ostrá sekera, rozhodlo skóre).

Turnaj nad 16 let byl obsazen nejvíce. Soutěžilo celkem osm týmů: FBK Hodkovičky A, FBK Hodkovičky B, KG Petrovice, FBK Sázava, Hydra 1, Hydra A, E4B a Krhúti. Hrálo se ve dvou základních skupinách podle rozlosování, pak křížem mezi skupinami. A hrálo se opravdu naplno. Po základním kole postoupili do první čtveřice Hodkovičky A, KG Petrovice, FBK Sázava a Krhúti. Konečné pořadí: první Hodkovičky, druhé Petrovice, třetí Sázava, čtvrtí Krhúti. Naše mužstvo bylo řádně zplavené. Další místa: pátí E4B (Maxovo mužstvo z jeho kamarádů a spolužáků), šestí Hodkovičky B, sedmá Hydra 1 a osmá Hydra A, tedy dvě mužstva složená z našich kamarádů, které znáte z dřeváren Zvířetice a Stín smrti a taky třeba ze Sázavy nebo letošní podzimní Otavy.

Úhrnem tedy Krhúti obsadili jedno druhé místo ze čtyř, jedno čtvrté místo z osmi, jedno páté, šesté a sedmé místo ze sedmi, díky Honzovým Bachařům to můžeme brát tak, že aspoň jeden ze tří pohárů zůstává ?doma?.

Turnaje se zúčastnilo odhadem kolem 130 lidí, zvláštní obdiv patří každoročním účastníkům Ostré sekeře, přece jenom z Kostelce nad Orlicí je to kus cesty.

Napsat komentář