387 Boj o hrad Zvířetice


Jednu z únorových výprav trávíme tradičně na Zvířeticích. Akci připravil už potřetí Kapslík s Hydrou, letos se zúčastnilo rovných šedesát lidí. Kolem desáté hodiny vystupujeme v Bakově z vlaku a rychle se přesouváme na hrad. Všude je plno sněhu, počasí příjemně slunečné, dá se říct, že máme štěstí. Rozdáváme všem herní obleky, batůžky odkládáme do suché klenuté místnosti. Všichni si připravují svoje meče a rukavice. Pískáme nástup.

Hráči jsou zasvěceni do děje hry. Otec Rahl (Kapslík) despoticky vládne paláci. Vyžaduje od svých poddaných bezpodmínečnou poslušnost. Tvrdou kázeň zajišťuje i popravami. Jeho zástupcem je generál Trimack (Blizzy), velmi se mi líbila jím vedená modlitba k Otci Rahlovi. Rahlova syna Richarda (Olorin) ovládá pomocí bolesti Mord ? Sitha Denna. Zpovědnice Kahlan nabízí všem důvěru. Po uvedení do hry, rozdělení do družinek (veliteli jsou Kapslíkovi kamarádi z šermýřských skupin) a vysvětlení pravidel se příběh začíná rozvíjet. Mord ? Sitha Denna pomáhá družinkám proti čaroději, Rahl vysílá družinky, aby ulovily Kahlan. Richard je zajat Mord ? Sithou Dennou a je od ní mučen. Družinky plní nejrůznější mise a Rahlovy příkazy, za splnění si jejich členové vylepšují svoje schopnosti (údery, počty životů) nebo získávají peníze. Pamatujete na miminko nebo sestup se svíčkou do hrobky Rahlova otce? Velitelé družinek také tréninky zlepšují připravenost svých vojáků k boji.

Otci Rahlovi družinky postupně přinášejí tři schránky Ordenu. Kniha s popisem, jak se schránkami zacházet, je však spálena. Jediný Richard si vše pamatuje. Krátce před koncem hry se osvobodil od nadvlády Mord ? Sithy Denny. Ovládala ho bolestí, ale Richard její kouzlo zlomil a odpustil jí. Nyní je volný. Rahl chce pomocí schránek Ordenu ovládnout zemi nebo ji zničit. Nutí Richarda, aby mu řekl, jak má se schránkami naložit. Jestliže by se Rahlovi podařilo otevřít správnou schránku, jeho cíle by se vyplnily. Rahl však neví to, co vědět má. Richard mu vykládá o schránkách, mluví pravdu, ale protože zná Rahlovy úmysly, neřekne vše. Rahl proto otevře nesprávnou schránku a ta ho okamžitě zabíjí. Richard se stává jeho nástupcem a všechny družinky se k němu přidávají.

To, co jsem popsal na předchozích řádcích, jste viděli v závěrečné scéně. Po ní už zbýval čas tak právě na zabalení věcí, odevzdání kostýmů a cestu na nádraží. Někteří nadšenci se vozí na lopatách nebo igelitech. Sníh není moc kvalitní, takže to nejede, pokud nevyužijete super prudký svah dole pod hradem. Tady si to někteří Krhúti vychutnali.

Na nádraží velitelé hodnotí svoje družinky a řešíme pár organizačních věcí. Nastupujeme do vlaku, ale jen na deset minut, protože v Boleslavi nás čeká horký přestup na rychlík do Prahy. Pak už nám nic nebrání v převlečení do suchých ponožek, svačince, povídání a nebo spánku.

Napsat komentář