414 Florbalový turnaj Krhnaj


6. ročníku Krhaje se zúčastnilo celkem 12 týmů, nepočítám-li závěrečné exhibiční utkání mezi dospělými z Krhútů a UFO. Turnaj se konal opět na základní škole Květnového vítězství 1554, nebo-li na Novém květňáku v obou tělocvičnách. Hrálo se ve dvou kategoriích: do ročníku 2000 včetně (pracovně nazvána vlčata) a ročník 1999 a starší (pracovně nazvána skauti). V každé kategorii hrálo šest týmů systémem každý s každým bez odvety, dva body za vítězství, jeden bod za remízu, žádný bod za prohru, dvakrát sedm minut se střídáním dle vlastní úvahy. Každý tým si tedy zahrál pět zápasů. Funkce rozhodčích se obětavě ujali Tkanička, Honza, Radek a Max.

My jsme postavili v každé kategorii tři týmy, někteří Krhúti si zahráli díky svému věku za obě kategorie, takže odehráli deset zápasů. Kromě nás přijela tradičně Ostrá sekera z Kostelce nad Orlicí, vlčata z Bílé Hory a cykloturistický oddíl UFO z Jižního Města.

Jak vypadá pořadí v jednotlivých kategoriích: v mladší kategorii zvítězilo UFO s bodovým ziskem 9 bodů, druhé místo vybojovala Bílá Hora (8 bodů), na třetím místě konečně náš tým Melouni (5 bodů), čtvrtí Slídilové (4 body), pátí Netopýrci (2 body), šestá Ostrá sekera (2 body, ale horší skóre). Nejlepší tým vybojoval pohár a medaile, druhý a třetí tým medaile.

Ve starší kategorii zvítězilo opět UFO (9 bodů), druzí jsme byli my, konkrétně náš tým Rackové (také 9 bodů, ale horší skóre než UFO), třetí Ostrá sekera A (6 bodů), čtvrtí náš tým Špagety (4 body), pátá Ostrá sekera B (2 body), šestý náš Špekovým s čestným ziskem 0 bodů. Úspěch Racků mě potěšil, tým UFO byl složen z lidí na horní hranici věku a Rackové byli druzí jen o skóre, dokázali také zvítězit nad horkými favority Ostrou sekerou. První, druhý a třetí tým vybojovali poháry.

Ještě stručně popíšu nejlepší gól turnaje. Začíná druhá polovina zápasu. Nejmenovaný člen nejmenovaného týmu vyráží ostře kupředu. Florbalkou bezpečně vede míček přes středovou čáru. Obrana je naprosto dezorientována a neklade ani minimální odpor. Tělocvičnou se rozléhá zoufalý křik osamoceného brankáře: ?Nestřílej, nestřílej!? Samozřejmě marně, kdo by si nechal zmařit tak nádhernou šanci. Gól! Gól! Jen jeden nikoliv podstatný detail: v druhé polovině zápasu si dle obecně zavedených zvyklostí týmy vyměňují strany, takže i brankáři se stěhují. A gól musí padnout nikoliv do nějaké branky, ale do správné branky.

Aby týmy mezi jednotlivými zápasy zbytečně dlouho nečekaly, odehráli jsme dopoledne turnaj vlčat a odpoledne turnaj skautů. Kdo nehrál, vyrazil do lesoparku. Počasí bylo velmi příjemné, zkusili jsme pár masohříček: Lasu, Angličany a Skoty, Král vysílá své vojsko nebo Hu-tu-tu. Hry s vlčaty si zahráli i kluci z Bílé Hory.

Napsat komentář