464 Dřevárna


Po roce se vracíme s dřevárnou na místo, které se loni osvědčilo ? do Kunratického lesa. Sraz na stanici metra Chodov snad nezpůsobil příliš velký rozruch. Bylo nás totiž odhadem osmdesát a fotka nastoupeného vojska se siluetou polozbořeného obchodního centra Růže působí dosti věrohodně.

Na úvodním nástupu se rozdělujeme do družinek. Následuje úvodní scénka. Děj letošní dřevárny navazuje na loňský příběh a příběhy minulých ročníků, opět je zde lord Rahl a Matka zpovědnice. V dlouhém hadu odcházíme poté na místo vlastní hry.

Hra plyne jako obvykle. Střídají se výcviky v bojových dovednostech, plnění úkolů, velké hrané scény (např. svatba se slavobránou) a větší či menší potyčky a bitvy. Družinky bojují s lordem Rahlem proti Císařskému řádu a Impériu. Mabe, King-kong, Jacob a Ondra hrají za CP ? čili cizí postavy, třeba Ondra nenapodobitelně ztvárnil kuře. Finále hry představuje přesun armády lorda Rahla přes vrcholky hor, kdy na ni útočí císařští vojáci ? čili závěrečná velká bitva.

Zúčastněným připomenu ještě text, který hrál ve hře klíčovou roli:
Lorde Rahle, veď je.
Lorde Rahle, uč je.
Lorde Rahle, ochraňuj je.
Nechť žijí ve světle Tvé přítomnosti
a ve Tvém milosrdenství nacházejí útočiště.
Ať se stále koří před Tvou moudrostí
a žijí, aby Ti sloužili.
Jejich životy patří Tobě.

Počasí bylo uspokojivé, déšť, jehož jsme se podle předpovědi obávali, nepřišel. Během dne se objevuje Kwaki s rodinou, Vašek za námi přijel na kole, Ajax nafotil svým kvalitním fotákem řadu zajímavých fotek.

Napsat komentář