491 Putovní výprava a dvoudeňák vlčat


Tentokrát vyráží velký oddíl a vlčata samostatně, jen sraz máme v pátek plus mínus shodně ? posun jen o 15 minut. Vlčata odjíždějí dřív, směřují na naše tábořiště do Meziříčí, velký oddíl čeká putování v pískovcích v okolí Liběchova.
S vlčaty jsme na místě samozřejmě za tmy (rovnodennost byla 23. září), šlapeme s baterkami z nádraží na tábořiště. Tady ze všeho nejdřív rozděláváme oheň v ?jurtě?, pak vybalujeme v boudě týpí. Starší vlčata pomáhají Ondrovi, Jakobovi a Králíkovi se stavbou, mladší vlčata zatím Honzina ubytovává v boudě. Zatopila jim dokonce v kamnech, aby měla na večer pěkně teplo. Za půl hodinky stojí týpí, i starší vlčata se mohou nastěhovat.
Ráno vstáváme kolem osmé, snídáme a začínáme s programem. Nejdřív pár pohybových her na louce (král, šašek, poddaní, přebíhačka s papírovými míčky), pak chvíli pracujeme ? připravujeme u boudy místo, kde bude stát nový dřevník a dáváme se pod vedením Ondry do výroby oštěpů. Někdo si hrot vyřezává nožem, někdo si ho vyrábí opalováním v ohni. Soutěžíme v různých disciplínách s oštěpy. Po obědě dokončujeme soutěže s oštěpy a vyrážíme na obhlídku okolí. Zkoumáme posedy, hrajeme urkany, kolem šesté večer se vracíme na tábořiště. To už se pomalu stmívá. Večeříme párky s bramborovou kaší, hrajeme honičku se svíčkami a hon za bludičkou Jacobem, chvíli Honzina hraje na kytaru a zpíváme, Ondra připravil testovou hru pro jednotlivce, karty s otázkami označené reflexní páskou jsou rozvěšeny na stromech po okraji louky. Kolem půl desáté jdeme spát.
Ráno se budíme do mlhy. Balíme, hrajeme pár her, bouráme týpí, jdeme na vlak.
Velký oddíl se v pátek večer vydává z liběchovského nádraží směrem na Tupadly. Šutr ukazuje ostatním některé zajímavé skalní útvary, nasvěcuje je a vykládá podrobnosti. Následuje noční stavba Tarpů a spánek. Druhý den pokračuje velký oddíl přes Tupadly k Pustému zámku. Spát se bude pod převisem, u něhož je i luxusní ohniště s lavičkami. Bez věcí se oddíl vydává na prohlídku Pustého zámku, večer se sedí u ohně a hraje na kytary, kolem procházejí různé trampské party mířící na trampské campy v okolí. Ráno je to jednoduché ? sbalit a vyrazit zpátky do Liběchova na vlak.

Napsat komentář