496 Sportovní výprava velkého oddílu a vlčat


Tentokrát měl velký oddíl i vlčata program zcela oddělený. Velký oddíl začíná ráno v lezeckém centru na Smíchově na umělé horolezecké stěně. Máme s sebou několik zkušených lezců (např. Katku), kteří nám dávají základní instruktáž a pomáhají s natažením cest. Kluci jsou navýsost spokojeni, makají celou dobu, po kterou na stěně jsme. Všichni tři rádci velkého oddílu vyrazili místo této výpravy na dvoudenní rádcovský kurz Zapalovač, který pořádá náš spřátelený [url=http://poutnici.desitka.cz/]oddíl Poutníci[/url]. Vrátili se v neděli večer nadšení a plní nápadů do další oddílové činnosti. Hned na úterní schůzce Šákul vyzkoušel jednu z her, které na rádcovském kurzu hráli.
Odpoledne se velký oddíl přesouvá do tělocvičny k Vaškovi, kde kluci plní různé fyzické testy. Soutěžilo se jako loni ve třech skupinách disciplín ? obratnost/rychlost (opičí dráha, švihadlo, 4×10), vytrvalost (leh/sed, přeskoky, beep/m) a síla (šplh lano, šplh tyč, kliky, vis na hrazdě ? místo loňských shybů). Podrobné výsledky si můžete přečíst na nástěnce v klubovně včetně porovnání s výkony z loňska.
Nejlepší v jednotlivých disciplínách vždy za velký oddíl a za rovery: 4×10 – Eragon, Ananas, Salám: opičí dráha ? Eragon, Mabe: švihadlo – Karatista, Salám: beep/m – Karatista, Eragon, Mabe: leh/sed – Martin, Salám: přeskoky ? Matěj, King-kong: lano ? Matěj: tyč ? Matěj: kliky ? Martin, Karatista, Salám: vis – Vítek, King- kong
Připojuji ještě výsledky z lezecké stěny ? lezení na čas ? pětice nejlepších: Tintin 0.23, Ananas 0.25, Matěj 0.37, Eragon 0.42, Martin 0.43: srovnej instruktoři Biggles 0.15, Katka 0.26.
Vlčata naopak tělocvičnou začínají. Skáčeme přes bednu, hrajeme florbal a vybíjenou, zkoušíme novou Ondrovu hru na orientaci se zavázanýma očima. Lukášova maminka nám podobně jako na Krhnaj upekla buchtu, kterou jíme ještě teplou. Všem přišla k chuti. Po obědě pokračujeme na Vyšehrad, kde nás čeká zjišťovací závod ve trojicích. Ještě před startem si ukazujeme hrob zakladatele českého skautingu Antonína Benjamina Svojsíka, který je pohřben na vyšehradském hřbitově. V orientačního závodě měli kluci za úkol zjistit různé informace o Vyšehradu, zjištěné údaje vyplnit do malé tabulky a z ní odečíst zašifrovanou tajenku. Vítězný tým: Matouš, Mravenečník, Myšák. Je hodně sněhu a zima, při zpáteční cestě metrem jsme celkem uvítali, že se ve vagonech topí.

Napsat komentář