501 Družinové výpravy


Cíl a trasu družinových výprav vybrali pro své družiny rádci. Šutr navrhl přechod brdského hřebene z Jinců do Řevnic. Docela slušný záběr, určitě přes 30 kilometrů. Doprovod Lachtan a Mabe. Po cestě trampská tábořiště včetně důkladného srubu z klád, který připomínal dobu zlaté horečky na Aljašce. Lišáky Piškot vytáhl do okolí Karlštejna a Berouna. Kdysi klasika všech trampů a skautských oddílů ? Kubrychtova bouda, Srbsko, Amerika. Hezká místa, kde jsme s oddílem nebyli už mnoho let. Samozřejmě nesmělo chybět vyprávění o Hagenovi. Doprovod Vašek a Salám. Káňatům určil Šákul vzdálený cíl ? plzeňskou čáru československého opevnění z 30. let. Vlakem se docela projeli a ještě si v pátek počkali skoro hodinu v Rakovníku na přípoj. Trasa vedla z Ležek do Chyší, hlavní náplní výpravy bylo prolézání bunkrů. Doprovod Tkanička.

Vlčat spí ještě v budově, jedou na skautskou základnu u rybníka Blažkovec u Holic. Hrají hru o nejslavnějším holickém rodákovi cestovateli Emilu Holubovi a jeho cestách po jižní Africe. Emil Holub mapoval Viktoriiny vodopády, prozkoumal řeky Zambezi Limpopo, poušť Kalahari, bojoval s kmenem Mašukulumbů. Vlčata tentokrát hrají ve stálých týmech, za etapy získávají kroky, které si vybarvují v plánku Holubových afrických cest. Zvítězil tým pod vedením Myšáka, pořadí týmů v celém průběhu hry bylo velmi vyrovnané, i v závěrečném skóre byl mezi týmy rozdíl vždy jen o jeden bod. Doprovod Milan, King-kong, Honzina, Honza.

Počasí spíše proměnlivé, někomu pršelo víc, někomu méně, občas krásně slunečno, typicky aprílově. Vlčatům jsme v sobotu odpoledne a večer dokonce zatopili.

Družinové výpravy se osvědčily, příští rok touhle dobou vyrazíme opět po družinách.

Napsat komentář