503 Dvoudenní výprava


Zásoby týpiovek se tenčí a tak nám nezbylo než podniknout radikální akci. Vlčata a mladší kluci z velkého oddílu jedou do Krhútského teritoria alias na naši louku do Meziříčí, starší a silnější startují v sobotu v 8 hodin ráno (někteří už v pátek večer) auty do Bořic. Paní hajná nám označila les, kde můžeme kácet. Cíl – nakácet 150 tyčí a dopravit je do stodoly. Odvoz máme objednaný jako vždy Avií. Kluci si dali do těla ? nešlo jen o kácení, pokácené stromy je potřeba ještě osekat, natahat k cestě, naložit na Avii, složit u stodoly. Dlouhá Avie nešla nastartovat, řešení s krátkou Avií a vozíkem je dost dramatické, jak je vidět na fotkách.
Mladší kluci z oddílu společně s vlčaty hrají v Meziříčí hry pod vedením Mabeho. Louka ještě není posekaná, ale tráva už výrazně narostlá. Dvěma kosami, které máme v boudě, jsme vysekali cestičky k Tarpům a k ohništi a také hřiště na hry. Je vedro, takže ve volném čase mezi hrami většina osazenstva staví hráze v potoce a koupe se. Před polednem jdeme kousek do lesa zahrát Urkany. I v dalších hrách využíváme papírové míčky. K večeři vaříme společně v kotli buřtguláš, dobrovolníci pomáhají škrábat a krájet brambory a buřty.
Kolem osmé večer dorazila na louku pracovní parta z Bořic. Přijeli třemi auty (jedno z nich je ovšem Máčkův miniautobus pro sedm osob). Vypadají dost unaveně. Večeříme, hrajeme na kytary, jdeme spát.
V neděli balíme, starší ještě připravují lavičky ke srazovému ohni na podzimní sraz oddílů, což je taky pěkná dřina. Ti starší z členstva mohou, aniž by nějak výrazně přeháněli, nadepsat příslušnou stránku ve svém deníku Pracovní výprava. A ti mladší použijí třeba nadpis Výprava s koupáním v potoce, opalováním a lehkými hrami. Pěkná ilustrace roverského hesla ?Sloužím!?.

Napsat komentář