504 Závěrečná výprava velkého oddílu a vlčat


Velký oddíl má sraz v 18 hodin v klubovně ve Výstavní. Rychlá instruktáž ke hře, odevzdat část svých věcí – spacáky atd. a v 19.00 start. Tři speciální živé kontroly s nápovědami:
Nádraží Hostivař (nápověda: lupa, maturita, nádraží a znak Hostivaře)
McDonald Újezd (nápověda: lupa, McDonald, tkanička, dálnice, Benzina a auto)
Chodovská tvrz (nápověda: lupa, tvrz, logo OC Chodov a uzenina)

(Tkanička, Salám, Jacob ? uhodnete, kdo je kdo?) pomůžou klukům, aby se dostali zpět ke svým věcem, obálka číslo 1 naopak odkazuje k trase postupu – je potřeba najít místo, kde dnes oddíl přespí. Pátrání probíhá v okolí Hostivařské přehrady, indicie ? fotky, šifry atd.. Vychází z toho Jesenice, Horní Jirčany. Následuje přeprava příměstskou dopravou do Jirčan, setkání se šéfy hry, předání věcí a spánek. Počasí nic moc, v podvečer začalo pršet a zatím nepřestává.

Ráno v 8 hodin rozlepují kluci další obálku a rozdělují se na tři skupiny, aby oběhali následující lokality:
Sklenice č.2 sloup veřejného osvětlení na křižovatce rozhledna Mandava
Sklenice č.3 pomník u modré značky za vesnicí Psáry směr Jílové
Sklenice č.4 cedule Nechanice kousek od rozcestníku Hotel René – rozcestí
Sklenice č.5 roh zdi u kostela sv. Jiljí v Libři
Sklenice č.6 můstek mezi Chotouní a Pohořím
Sklenice č.7 trafostanice kousek od židovského hřbitova v Kostelci u Křížku

Sesbírané informace odkazují na zastávku Pohoří, Markvart. Na ní je nalepený papírek odesílající kluky na Kněží horu, zde nalezená sklenice posílá dál na rozcestník Panská skála. Vyluštěný text ze sklenice odeslal kluky ke trubce kousek od zastávky Týnec nad Sázavou – Čakovice a zde našli sklenici s hromadou fotek zříceniny hradu Zbořený Kostelec. Na Zbořeném Kostelci hra skončila. Zbývalo přespat a v neděli dojít na vlak.

Vlčata vyrazila samostatně do Meziříčí jako před 14 dny. Jestlipak bude ještě stát hráz, kterou jsme minule postavili? Program má tentokrát Ondra. Hrajeme týmové hry, řízky děláme už k obědu, aby v horku maso vydrželo v pořádku, po obědě se koupeme, vyřezáváme lodičky, rovnáme dřevo do dřevníku, k večeru hrajeme soft, který jde klukům překvapivě dobře. V neděli spíme déle, takže zbývá čas jen na zabalení a pár her.

Napsat komentář