576 Kolovka

Na kolovku jedeme tentokrát do Mšena. Ve zdejší obrovské secesní sokolově s velkým jevištěm, předsíní, šatnou, kuchyňkou a dalšími prostory ani v našem počtu lidí a kol stísněni nebudeme. Odjíždíme dvěma autobusy s vleky od metra z Roztyl, kde máme od ROPID povolené stání. Naložit dva autobusy s vleky není žádná legrace, roveři na obou vlecích mají co dělat, ale za půl hodiny je hotovo. Tmou jedeme kolem Kralup, Mělníka a přes Lhotku do Mšena. Vykládáme na liduprázdném nočním náměstí, dva autobusy se sem vejdou taktak. Ubytováváme se.

Ráno rozcvička, snídaně, před odjezdem týmů ještě nákup potravin na večeři. Odpoledne už bude všude zavřeno, jsme na malém městě. Počasí nikoliv slunečné, ale bez deště, jen lehce pod mrakem. Vyrážíme na své trasy. Jak napsal Lachtan na oddílovém FB – terén rozmanitý, zkusili jsme si jízdu v bahně i písku, na silnici i po schodech, sjezd serpentin i 18% stoupání. Vlčata ujela třicet kilometrů, skauti skoro padesát a roveři rovných 103!

Vlčata měla co dělat v úseku od Grobiána nahoru, byly to čtyři kilometry hlubokého bahna. Ve Mšenu sjíždíme na loučku k místnímu rybníku a snažíme se aspoň trochu vyčistit kola, abychom v šatně v sokolovně, kde je máme přes noc uložená, moc nenadělali.

Vaříme po družinách večeři, hrajeme bodovanou hru – opičí dráhu a pár pohybovek. Tělocvična je tak obrovská, že i když jsme se spacáky a batohy rozloženi po podlaze, na hry je tu pořád místa dost.

V neděli ráno vstáváme do krásného vzorového podzimního dne. Modro, slunce, barevné listy stromů. Vybíráme trasy méně náročné a kratší, bez stoupáků, více po místních silničkách, abychom se pro dnešek vyhnuli blátu. Ondra navrhl pro vlčata nádherný okruh přes rozhlednu Hradišť kde odpočíváme a hrajeme staletími prověřenou klasiku – cukr káva limonáda čaj rum bum.

Počasí, trasa, kvalita silnice – vše na jedničku, jako zpestření pozorujeme, jak se nakládá sklizená řepa nakladačem do kamionů. Velký oddíl i roveři jsou s nedělí spokojeni podobně jako vlčata. Zbývá naložit na náměstí kola na vleky a směr Roztyly.